У Вінниці від кору померла восьмимісячна дівчинка

Новини Вінниці / У Вінниці від кору померла восьмимісячна дівчинка

У Вінницькій дитячій обласній інфекційній лікарні лікарі боролися за життя немовля ,яке захворіло на кір. Однак врятувати восьмимісячну дівчинка їм не вдалося. Дитина померла, вчора 14 грудня. Про це NaПарижі розповіла начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

У Вінницькій дитячій обласній інфекційній лікарні медики боролися за життя немовля, яке захворіло на кір. Однак врятувати восьмимісячну дівчинку їм не вдалося. Дитина померла, вчора, 14 грудня. Інфломацію про це NaПарижі підтвердила начальник відділу лікувально-профілактичної допомоги дитячому населенню департаменту охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації Тетяна Бондаренко.

На Вінниччині цьогоріч це перша смерть від небезпечної інфекції. Водночас посадовець наголошує, що єдиним способом профілактики кору та уникнення ускладнень від хвороби залишається вакцинація.

За даними Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ, на сьгодні в усіх лікувально-профілактичних закладах області, які проводять щеплення, є в наявності достатня кількість комбінованої вакцини проти кору. Залишки даного препарату складають 20 100 доз.