У Вінниці в кущах правоохоронці затримали з інструментом для будь-яких замків озброєного рецидивіста, який нібито вночі шукав кота

Новини Вінниці / У Вінниці в кущах правоохоронці затримали з інструментом для будь-яких замків озброєного рецидивіста, який нібито вночі шукав кота

Завдяки сигналізації вночі 21 серпня у Вінниці поліція охорони затримала у кущах озброєного чоловіка. Його підозрюють у спробі обікрасти приватний будинок на вулиці Амосова. Причетність до злочину вінничанин заперечує.

Завдяки сигналізації вночі 21 серпня у Вінниці поліція охорони затримала у кущах озброєного чоловіка. Його підозрюють у спробі обікрасти приватний будинок на вулиці Амосова. Причетність до злочину вінничанин заперечує.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, приватну недобудову власник обладнав сигналізацією. Спрацювала вона близько 4-ої години. Коли надійшов сигнал, екіпаж поліцейських прибув на місце події та побачив пошкоджений замок на металевій вхідній двері та двері до гаражу.

Огляд території приніс бажаний результат. У кущах під парканом працівники поліції затримали невідомого чоловіка та викликали слідчо-оперативну групу поліції. Далі найцікавіше.

Затриманим виявився 30-річний вінничанин. За версією слідства исник намагався проникнути до споруди, де проводяться ремонтні роботи, шляхом пошкодження серцевини замків на дверях. У чоловіка знайшли слюсарний інструмент, яким можна легко зрізати замки. Також «гість з кущів» мав при собі зброю.

Людина заперечувала, що намагалася потрапити у середину чужого будинку. Своє перебування на чужій ділянці, та ще й у кущах вінничанин пояснив тим, що нібито шукав свого кота. Той зник вночі. І є підозри, що пішов саме у цей двір. У поліції не вказують, чи проводилися пошуки тварини, аби спробувати підтвердити «алібі» затриманого. Можливо, що кіт був лише в уяві чоловіка.

У чоловіка вилучили інструмент і пістолет, який начебто його власник придбав для самозахисту. Теоретично під час пошуків кота недоброзичливців можуть напасти…  

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ст. 162 КК України (порушення недоторканості житла) та ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю), що передбачає до 7 років позбавлення волі. Затриманого раніше було засуджено за крадіжки.