У Вінниці упіймали нахабного рибалку

Новини Вінниці / У Вінниці упіймали нахабного рибалку

Побачивши нещодавно ввечері цього нахабного рибалку, який встановив довжелезні сітки у ставку, що у вінницькому мікрорайоні «Корея», тамтешні мешканці відразу зателефонували до поліції. Екіпаж патрульних швидко приїхав на вказане місце. Правоохоронці побачили на березі Ford Transit, а також й гумовий човен, за допомогою якого спритник ставив сітки. Коли той помітив патрульний автомобіль, то знаряддя лову намагався втопити, але зробити це йому завадили.

Побачивши нещодавно ввечері цього нахабного рибалку, а точніше браконьєра, який встановив довжелезні сітки у ставку, що у вінницькому мікрорайоні «Корея», тамтешні мешканці відразу зателефонували до поліції. Екіпаж патрульних швидко приїхав на вказане місце. Правоохоронці побачили на березі Ford Transit, а також й гумовий човен, за допомогою якого спритник ставив сітки. Коли той помітив патрульний автомобіль, то знаряддя лову намагався втопити, але зробити це йому завадили.

«Поліцейські викликали на місце події рибоохоронний патруль. На правопорушника склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства) і вилучили в нього знаряддя для риболовлі», – повідомила прес-служба патрульної поліції Вінниччини.

Нагадаємо, що за цією статтею, тобто за грубе порушення правил рибальства, законом передбачено штраф – від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а знаряддя лову – конфісковують.

Як повідомляв NaПарижі, нещодавно екоінспектори у Гайсинському районі упіймали ненажерливого рибалку, у човні якого було понад 60 кілограмів риби.
 

Юрій Ярмощук

16 листопада, 2018