У Вінниці у громадянина Сирії вимагали гроші. Поліція затримала трьох вінничан

Новини Вінниці / У Вінниці у громадянина Сирії вимагали гроші. Поліція затримала трьох вінничан

У Вінниці 9 квітня  затримано трьох місцевих мешканців, яких підозрюють у вимаганні у громадянина Сирії 6 тисяч доларів. Один з затриманих вінничан раніше відбував покарання за злочини. Операцію силовики проводили після передачі грошей на Старому місті

У Вінниці 9 квітня  затримано трьох місцевих мешканців, яких підозрюють у вимаганні у громадянина Сирії 6 тисяч доларів. Один з затриманих вінничан раніше відбував покарання за злочини. Операцію силовики проводили після передачі грошей на Старому місті.

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, до затримання долучалися співробітники управління стратегічних розслідувань, КОРД і слідчого управління обласної поліції.

Зловмисники призначили жертві зустріч, на яку приїхали на трьох автомобілях - Lexus, Nissan Murano та Mercedes-Benz. Під час  передачі першої частини коштів в сумі $500 їх затримали «кордівці». Автомобілі нині перебувають на арештмайданчику.

За словами начальника обласної поліції Юрія Педоса, вінничани вимагали 6000 доларів в іноземного громадянина, а також заволоділи його автомобілем «Фольксваген Таурег».
Викрадене авто також вилучено.

Кримінальні провадження відкрито за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.3  ст. 355 (примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань ) КК України. Підозрюваним загрожує  позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Тривають слідчі дії.

Олег Верлан

9 квітня, 2019