У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)

Близько п’яти тисяч вірян, переважно парафіян католицьких приходів, вранці 22 вересня пройшлися центром Вінниці з хоругвами «Лицарів Колумба» та «Діви Марії». Під час маршу, присвяченому Всеукраїнському конгресу сімей «Сім'я сильна Богом», колона для молитов робила кілька зупинок на вулиці Соборній.

Близько п’яти тисяч вірян, переважно парафіян католицьких приходів, вранці 22 вересня пройшлися центром Вінниці з хоругвами «Лицарів Колумба» та «Діви Марії». Під час маршу, присвяченому Всеукраїнському конгресу сімей «Сім'я сильна Богом», колона для молитов робила кілька зупинок на вулиці Соборній.

Така кількість учасників маршу не звична для Вінниці. Під час попередніх християнських заходів у колони збиралося близько тисячі вірян. Організатори анонсували таку масовість та тривалий час її проведення на відрізку від площі Шевченка до площі Стуса.

Віряни збиралися біля монастиря капуцинів. Від храму Діви Марії Ангельської священики, члени орденів та звичні люди з дітьми пішли головною артерією міста під церковний спів. Колона зупинялася біля кожної площі на шляху для молитви. Навіть під час руху колона розтягувалася на 300-400 метрів.   

За порядком слідкувала охорона маршу з ордену «Лицарів Колумба», а щоб хода вірян не заважала різних службах, по краям люди тримали стрічку, яка обмежувала колону.

Слід зауважити, що у марші центром Вінниці прийняли участь не лише містяни. Серед учасників ходи переважна більшість приїхала до обласного центру не тільки з Вінницької, а й сусідніх областей, а також з Польщі, Італії та інших країн.

Мета заходу – нагадати громадам про сімейні цінності та віру. До речі, сам Конгрес сімей розпочався 20 вересня у Шаргороді – одному з центрів католицької віри на Вінниччині. Саме там збудована унікальна для України 3-кілометрова Хресна Дорога, яка повторює шлях Ісуса Христа до гори Голгофи у Єрусалимі. З молитвами про терпимість у родині її віряни теж проходили.

Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці тисячі вірян з молитвами пройшлися маршем для пропаганди сімейних цінностей (ФОТО, ВІДЕО)
Макс Мельник

22 вересня, 2019