У Вінниці тисяча вірян пройшлася центром міста ходою «На захист життя та сім’ї»

Новини Вінниці / У Вінниці тисяча вірян пройшлася центром міста ходою «На захист життя та сім’ї»

Якщо 19 травня Вінниця святкувала День Європи, а на вул. Соборній навіть стояла арка з усіма кольорами райдуги, що є символом ЛГБТ-спільноти, то вже наступного дня – у неділю – центральною вулицею міста пройшлися прихильники традиційних сімейних цінностей.

Якщо 19 травня Вінниця святкувала День Європи, а на вул. Соборній навіть стояла арка з усіма кольорами райдуги, що є символом ЛГБТ-спільноти, то вже наступного дня – у неділю – центральною вулицею міста пройшлися прихильники традиційних сімейних цінностей.

Ходу «На захист життя та сім’ї» організували громадські організації, Рада Церков та релігійних організацій і Рада національно-культурних товариств Вінниччини. Саме тому її очолили священики. Серед тих, хто підтримав акцію, були люди, які належать до різних віросповідань та конфесій.

Після концерту на площі Шевченка колона, яка налічувала близько тисячі вінничан, пройшлася по Соборній до Центрального парку, де і відбулися основні заходи сімейного свята. Вони мають підтвердити цінність саме гетеросексуальної родини з дітьми.

Нагадаємо, останнім часом у місті виникла дискусія на цю тему. З одного боку містяни пишаються тим, що Вінниця є «європейським містом», а саме в ЄС змінюється ставлення до одностатевих шлюбів. У деяких країнах навіть дозволяють одружуватися прихильникам нетрадиційних поглядів. З іншого, у березні молоді люди, які пов’язують себе з націоналістичним рухом, зірвали засідання круглого столу, на якому представники різних міст України збиралися обговорювати питання толерантності до ЛГБТ-спільноти.

Потім під час сесії міськради зачитали звернення до центральних органів влади щодо негативного ставлення до можливості узаконення одностатевих шлюбів через зміни у Конституцію. Шанси їх – зміни - внести виглядають примарними. Зібрати 300 голосів при різноманітті думок парламентарів – нездійсненна мрія.

Але… Дипломати «почули» вінницьку дискусію. За неофіційною інформацію, деякі з послів образилися. Можливо, саме тому на святкуванні Дня Європи потужної дипломатичної делегації у місті вінничани не побачили.

Втім, вінничани мають самі визначатися зі своєю позицією, а не копіювати все, а також вчитися толерантності, оскільки, так сталося, що ми й насправді всі різні.  

Одним з тих, хто висвітлювала ходу «за сімейні цінності» була голова ГО «ВІСЬ» Світлана Дубина, яка послідовно відстоює інтереси жіноцтва. NaПарижі використав деякі світлини з її сторінки у Facebook.  

      

Олег Верлан

20 травня, 2018