У Вінниці триває виставка, експонати якої розповідають про боротьбу підпільників та партизанів у період Другої світової війни

Новини Вінниці / У Вінниці триває виставка, експонати якої розповідають про боротьбу підпільників та партизанів у період Другої світової війни

Усі, хто цікавиться історією Вінниччини, зокрема, періодом Другої світової війни, мають можливість дізнатися чимало цікавого про підпільників й партизанський руху у нашій області.

Усі, хто цікавиться історією Вінниччини, зокрема, періодом Другої світової війни, мають можливість дізнатися чимало цікавого про підпільників й партизанський руху у нашій області. Ця виставка до 5 жовтня триватиме у другому корпусі Державного архіву Вінницької області. До речі, вхід вільний.

Там представлені документи, книги, фотографії. Ознайомившись з ними, можна дізнатися про масштаби підпільного руху, кількість організацій, хто входив до їхнього складу та очолював.

Як повідомляє газета День, у 1941 році у нашій області боролися з окупантами понад 40 підпільних організацій. У період окупації діяла потужна партизанська бригада чисельністю у 2,5 тисяч бійців. Загалом же з фашистськими окупантами на Вінниччині боролися десь 19 тисяч партизанів. А допомагало їм учетверо більше жителів нашої області.
 

Юрій Ярмощук

25 вересня, 2018