У Вінниці торговці метадоном хотіли «відкупитися» – поліцейський відмовився від 3 тис. доларів США

Новини Вінниці / У Вінниці торговці метадоном хотіли «відкупитися» – поліцейський відмовився від 3 тис. доларів США

16 листопада у Вінниці працівники поліції й прокуратури затримали на «гарячому» 34-річну жінку та її батька, які намагалися дати 3 тис. американських доларів хабара працівнику управління боротьби з наркозлочинністю.

16 листопада у Вінниці працівники поліції й прокуратури затримали на «гарячому» 34-річну жінку та її батька, які намагалися дати 3 тис. американських доларів хабара працівнику управління боротьби з наркозлочинністю.  

Як повідомив керівник обласної поліції Юрій Педос, перед цим згадану жінку затримали з 100-грамовим пакунком метадону – надзвичайно сильного синтетичного наркотику.

Щоб уникнути суворого покарання, жінка, не шкодуючи грошей, й намагалася підкупити працівника поліції. Останній про цю «солодку» пропозицію попередив безпосереднього керівника й співробітників внутрішньої безпеки обласної поліції.

До речі, щось здається, що у поліції лише чекали на таку "пропозицію". Давно правоохоронців ніхто не "підкуповував"... Тому на затриманні були усі. А ще символічно, що зловмисницю й її батька при спробі передачі грошей упіймали у центрі Вінниці – на вул. Грушевського, поблизу міського суду.

Тепер вони відповідатимуть не лише за зберігання наркотиків, а й за дачу хабара правоохоронцю. Покарання за останній злочин теж доволі суворе – до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Юрій ЯРМОЩУК

Сергій Маламура

17 листопада, 2017