У Вінниці та ще 8 українських містах через борги відключили "UA:Перший"

Новини Вінниці / У Вінниці та ще 8 українських містах через борги відключили "UA:Перший"

Вінничани відсьогодні дивитися телеканал "UA:Перший" зможуть через інтернет, або ж у «цифрі». Адже з 18 червня призупинено аналогову трансляцію через передавачі у місті Вінниця, а також в Києві, Одесі, Дніпрі, Тернополі, Чернігові, Білопіллі, Ізюмі та Ковелі.

Вінничани відсьогодні дивитися телеканал "UA:Перший" зможуть через інтернет, або ж у «цифрі». Адже з 18 червня призупинено аналогову трансляцію через передавачі у місті Вінниця, а також в Києві, Одесі, Дніпрі, Тернополі, Чернігові, Білопіллі, Ізюмі та Ковелі.

Про це йдеться в офіційній заяві UA: ПЕРШИЙ.

Сигнал аналогового мовлення припинено Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (концерн РРТ) – за борги зі сторони ПАТ "НСТУ".

«З квітня 2018 року грошей на оплату трансляції в бюджеті, виділеному Верховною Радою "Суспільному", не передбачено зовсім. Це призвело до появи заборгованості перед РРТ у 75,12 млн грн. Для оплати всіх трансляцій НСТУ необхідно 340 млн грн на рік, проте виділено і передбачено в паспорті бюджетної програми лише 51 млн грн. НСТУ неодноразово зверталася до уряду з приводу критичної ситуації через незаконне недофінансування та попереджала, що це може призвести до відключення аналогового мовлення», - йдеться у заяві.

До відновлення аналогового мовлення в НСТУ радять дивитися "UA:Перший" в цифровому форматі DVB-T2, а також у кабельних телемережах та в інтернеті на офіційному сайті НСТУ.

"Концерн РРТ поінформував НСТУ, що призупинення аналогової трансляції UA:Перший відбуватиметься щоденно з 6:00 ранку до 18:00 вечора й триватиме до моменту погашення боргу", - повідомили в НСТУ.

Реакція глядачів стане відома згодом.