У Вінниці та області святкування Дня Незалежності України розпочалось з молитви за Україну (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці та області святкування Дня Незалежності України розпочалось з молитви за Україну (ФОТО)

У Вінниці вже традиційно 24 серпня духовенство та віряни усіх конфесій в храмах та молитовних будинках нашої держави звершили особливі молебні. Не стали відходити від «традицій! І сьогодні, в день 28-ї річниці Незалежності України.

У Вінниця за традицією у цей день йдуть до Спасо-Преображенського собору. Вінничани моляться за Україну. Мабуть, це більше, ніж традиція. 

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, усі віряни вже кілька років поспіль у свято Незалежності України, 24 серпня, спільно просили миру та єдності українському народові, Божого захисту рідній державі, адже дана традиція об’єднує велику кількість людей, споріднених любов’ю до України і Христа.

Відомо, що у Спасо-Преображенському кафедральному соборі Вінницько-Барської єпархії Православної церкви України, що Вінниці, до молебня приєднались голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, голова облради Анатолій Олійник, секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський спільно з іноземними делегаціями. Божественну службу та молебень провели митрополит Вінницький і Барський Симеон, митрополит Роман та архієпископ Михаіл. 

Після завершення молебну керівники області та міста привітали усіх присутніх із Днем Незалежності, подякували за спільну молитву та побажали Божого благословення, родинного затишку та мирного неба над головою.

Новини Вінниці / У Вінниці та області святкування Дня Незалежності України розпочалось з молитви за Україну (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці та області святкування Дня Незалежності України розпочалось з молитви за Україну (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці та області святкування Дня Незалежності України розпочалось з молитви за Україну (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці та області святкування Дня Незалежності України розпочалось з молитви за Україну (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці та області святкування Дня Незалежності України розпочалось з молитви за Україну (ФОТО)
Ірина Заіковата

24 серпня, 2019