У Вінниці сотня пенсіонерів знову вимагала «європейських пенсій» (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці сотня пенсіонерів знову вимагала «європейських пенсій» (ФОТО)

Анонсований заздалегідь мітинг військових і цивільних пенсіонерів вранці 15 травня відбувся під стінами облради за звичайним сценарієм. Лідери «пенсіонерського» руху критикували центральну та міську влади, вимагали встановлення мінімальної пенсії на рівні європейських стандартів, тобто не менше 4 000 гривень, попереджали про протест під час чергової сесії облради та нагадували про свої численні звернення.

Анонсований заздалегідь мітинг військових і цивільних пенсіонерів вранці 15 травня відбувся під стінами облради за звичайним сценарієм. Лідери «пенсіонерського» руху критикували центральну та міську влади, вимагали встановлення мінімальної пенсії на рівні європейських стандартів, тобто не менше 4 000 гривень, повернення «свого» бюсту Шевченка, попереджали про протест під час чергової сесії облради та нагадували про свої численні звернення.

Майданчик біля Вінницької облради перетворюється на певний громадський простір, де різні активісти та політики вже чергу займають, аби помітингувати. Зручна площа. Обмежена територія дозволяє зібрати до сотні людей, а більше і не збирається. Втім, на фото складається враження масовості. Тому у вівторок почергово пройшло два мітинги. Спочатку протестували представники різних партій за новий закон про вибори. Пенсіонери вийшли другими…

Сьогодні перед присутніми, а більшість з них це звичайні пенсіонери, виступали лідер місцевої партії пенсіонерів та ГО «Голос народу» Віктор Маліновський, представник Народного руху Михайло Сіранчук та колишній офіцер Генштабу Петро Канонік, відомий через своє фото з одним з ватажків «ДНР» Д. Пушиліним, та деякі інші вінничани, які лише долучаються до активної позиції біля мікрофону.

Як зазначив В. Маліновський, до облради подано звернення щодо підвищення мінімальної пенсії, він зустрічався з очільниками області, але не почув відповіді від них.

«Запрошую усіх на наступну сесію, хоча я не знаю, коли вона має відбутися. Ми маємо прийти, аби подивитися, як депутати будуть голосувати за це звернення до центральної влади», - зазначив лідер пенсіонерів.

П. Канонік наголошував на «об’єднанні» військових пенсіонерів з цивільними задля вимагання підвищення пенсій та підтримці «партії пенсіонерів». Адже, ідеї спільні. Втім, на заході було лише кілька людей, які раніше служили у силових структурах.

Ближче до фіналу годинного мітингу його спікери запрошували літніх людей якось їхати у Київ, щоб «блокувати усі входи у Верховну Раду» та так спонукати депутатів голосувати за «європейські пенсії» для мітингувальників.

Далі без коментарів. Лише фото…  

Олег Верлан

15 травня, 2018