У Вінниці «Слуга народу» прийшов на інтерв’ю з «компроматом» на журналіста

Новини Вінниці / У Вінниці «Слуга народу» прийшов на інтерв’ю з «компроматом» на журналіста

Кандидат по 11 округу Максим Пашковський на бесіду із журналістом прийшов з текою «компромату», звинувативши медійника у тому, що його дружина має нерухомість у Криму, а ГО, засновником якої він є вирощує агрокультури

Візит тріо «Слуг народу» Ірини Венедіктової, Сергія Бабака та Данили Гетьманцева нічим особливо не відрізнявся від звичного «паркету» буденних візитів представників політсил. Ті самі розмови про те, як погано і як вони зроблять краще, про нові обличчя та іншу передвиборчу локшину, яка вже обридла. Про це повідомляє сайт vinmedia.com.

Десант "слуг" складався не тільки з триголового спікера планів Зеленського у Верховній Раді, але й з місцевих мажоритарників — всіх, окрім найодіозніших, Таїсії Томляк та Павла Довганя, яких пов'язують із ректором ВНАУ Григорієм Калетником. А за відсутності цих кандидатів, особливо ставити питання журналістам про зв'язок Зеленського і Калетника не було змісту, адже відповідь була проста — ніхто з трійки спікерів не відповідає за партійне будівництво.

 

Тріо слуг клялося, що знає, як зробити з України Європу. Вони, відомі експерти та кандидати вже мають досвід.

— Ми люди, які ніколи не були в політиці. В політику нас привів Володимир Зеленський, — розповів Данило Гетманцев. — Ми прийшли з ним на президентській кампанії і зробили все від нас залежне, аби він став президентом. І він зробив практично неможливе. Те, у що не вірив в цій країні майже ніхто. Він своїми діями показав, що цю систему, яка нас всіх не задовольняє і вже існує 28 років в цій державі, можна змінити і треба міняти.

Авжеж, один із найкращих юристів України, Данило Гетьманцев три строки поспіль був помічником у одіозного регіонала Володимира Сівковича. Нове обличчя допомогав одному із наближених до Януковича нардепів з 2002 до 2010 року… І у бізнесі Гетьманцев добре влаштувався - він має корпоративні права та є одним із співзасновників ТОВ “М.С.Л.” ("Лото-Забава", "Спортліга", "Мегалот").

Це той самий Гетьманцев, який вміє вимовляти слово «діджиталізація». Але який тулить його всюди. «Справедливе оподаткування повинно бути зрозумілим і прозорим, тобто повністю діджиталізоване. Це справедливий розподіл зібраних грошей між регіонами і галузями, між «соціалкою». Насправді ситуація в країні є дуже поганою. Ми знаємо, що за останні роки навіть у гривні (якщо порахувати з урахуванням інфляції) пенсії були зменшені – мінімальна на 40%, середня – на 26%. Якщо ми говоримо про заробітні плати (які найнижчі в Європі), то за період останніх років у доларовому еквіваленті вони були зменшені на 20%», - цитують Гетьманцева журналісти.

Ірина Венедиктова поділилась своїм баченням судової реформи, яку вона так рветься запустити: «Сьогодні розмір судового збору для певної категорії громадян просто не посильний. Ми будемо переглядати указ про укрупнення судів. Адже це призвело до того, що дорога до деяких судів складає 160 кілометрів більше. Є практика, коли правоохоронці займають чергу на завтра до судді з вечора. Як ми можемо говорити про ефективну діяльність правоохоронної системи? Насправді все пов’язано. Варто звернути увагу на те, що суддів не вистачає і це вже кричуща проблема. Сьогодні 14 судів взагалі без суддів», - цитує Ірину Венедиктову сайт «Вінниця.Інфо».

До речі, і Гетьманцев, і Венедиктова були кандидатами у Верховний Суд (2016-2017 рр.). І «мати майбутньої судової реформи» Венедиктова вибула з конкурсу, бо «отримала менший за мінімально допустимий бал за результатами іспиту». До того ж в лютому 2019 року Венедиктова заявила, що курс України на Євросоюз і НАТО внесли в преамбулу, в той час як насправді це регламентували в тілі Конституції.

Але то все нюанси, бо всі мають знати тільки те, що «слуги» - команда професіоналів.

От свій «професіоналізм» у пошуку інформації вирішив проявити кандидат по 11 округу Максим Пашковський, який на бесіду із журналістом Антоном Булгаковим прийшов з текою «компромату», звинувативши медійника у тому, що його дружина має нерухомість у Криму, а ГО, засновником якої він є, вирощує агрокультури.

- Такого інтерв’ю ще в мене не було, коли людина, що називає себе політиком приходить з «компроматом». Найцікавіше, що ті, хто підготував цю нісенітницю – люди, які не вміють шукати інформацію, повні профани та неуки. Адже будь-який журналіст знає, що таке верифікація інформації. Тезка моєї дружини дійсно проживає у Севастополі та працює керівником місцевого ЖБК. Досі працює. І це очевидно з тих паперів, якими розмахував Пашковський, варто було б тільки їх прочитати, а не влаштовувати сеанс самоганьби. Разом з тим, ані я, ані дружина з 2013 року не були у Криму. Більше того, у гуглі чимало інформації про ту жінку, є її фотографії, сторінки у соцмережах. Так «лажанути» потрібно вміти. А стосовно громадської організації-агрофірми – так, я маю зареєстровану у кінці минулого року ГО «Вінницька медіа спілка», але вона не має навіть банківського рахунку досі. То про які КВЕДи може йти мова? – розповів Антон Булгаков.

 

І можна то все виправдати недосвідченістю молодих політиків, але чи час влаштовувати з України поле експериментів?

admin

19 липня, 2019