У Вінниці розпочався ХХIII міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST – 2019. Зачаровували мюзиклом «Бал у Савої»

Новини Вінниці / У Вінниці розпочався ХХIII міжнародний фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST – 2019. Зачаровували мюзиклом «Бал у Савої»

У Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М.Садовського пройшло урочисте відкриття ХХIII міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST – 2019. Відкривали  «Vinnytsia Jazzfest – 2019» заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков, ексочільник області Валерій Коровій, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, заслужена артистка України Ірина Френкель та заступник директора Київського національного театру оперети, заслужений працівник культури України Оксана Когут

У Вінницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім.М.Садовського ввечері 20 вересня пройшло урочисте відкриття ХХIII міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST – 2019. Старт великому святу музики у Вінниці дали заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков, ексочільник області Валерій Коровій, голова обласної державної адміністрації Владислав Скальський, заслужена артистка України Ірина Френкель та заступник директора Київського національного театру оперети, заслужений працівник культури України Оксана Когут.

У Вінниці 20 вересня провели урочисте відкриття ХХIII міжнародного фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST – 2019. Відомо, що триватиме він протягом 21-22 вересня 2019 року, де усі поціновувачі музики та театру зможуть побачити ексклюзивні програми найкращих зірок світового джазу з 8 країн: України, Польщі, Південно-Африканської Республіки, Ямайки, Ізраїлю, Австрії, Бельгії та Люксембургу. А на феєричному концерті-закритті відбудеться всесвітня прем’єра.

Традиційно розпочався фестиваль з вітальних слів Павла Третьякова, Владислава Скальського, Валерія Коровія, Ірини Френкель та Оксани Когут.

У промові Валерій Коровій зазначив: «Ми дуже чекали на цей фестиваль та дуже раділи з того, що ми відкриваємо нові сторінки, нові можливості. Я переконаний, що ми повинні дивитися у завтрашній день та просто прагнути бути щасливими».

Під час урочистої церемонії відкриття джазового фестивалю колективу Київського національного театру оперети було вручено символічний годинник від вдячних вінничан. А під кінець вистави Ірина Френкель також подарувала місту годинник, який буде відліковувати час до наступного джазового фестивалю. Після урочистостей сотням глядачів показали одну з родзинок музичного фесту...

Запальний мюзикл «Бал у Савої» - пронизаний пристрастями та гумором - зібрав майже повний зал поціновувачів мистецтва. І не дивно, адже у Румунії ця вистава була визнана найкращою за всю історію фестивалю, викликавши такий шалений ажіотаж, що глядачі скуповували навіть «стоячі» місця, аби лише побачити приголомшливе масштабне дійство.

Мюзикл у стилі «Великого Гетсбі», з перших секунд захопив кожного глядача, вражаючи не тільки сюжетом, а й величезною кількістю танців. Відвідувачі побачили надзвичайну добірку блискучих номерів з музичної епохи танго, фокстроту, румби, вальсу та степу для якого Київський національний театр оперети замовив спеціальне покриття з небитого кольорового скла зі світлодіодами, один квадратний метр якого може витримати на собі одночасно 10 і більше танцюристів.

За сюжетом шалений каскад кумедних пригод та інтриг, уявних зрад і щасливих примирень розгортається під час церемонії закриття грандіозного кінофестивалю. Блискучі кінозірки, відомі режисери, продюсери, імпресаріо беруть участь у неймовірному шоу на честь вручення головної премії під назвою «Смарагдове серце Амура», що проходить у Гранд-готелі «Савой».



А окремим сюрпризом для усіх присутніх став цілий парад надзвичайних барвистих убрань. Спеціально для вистави створена унікальна колекція «Знаки Зодіаку», адже за сюжетом дванадцять знаків Зодіаку вітали гостей балу.

Як розповів виконавець одної з головних ролей Євген Прудник:

Порівнювати нашу минулорічну виставу, на якій я був хворим, та сьогоднішній «Бал у Савої» я не можу, адже «У джазі тільки дівчата» є дещо іншою, однак атмосфера для виступу в усі рази є досить чудовою. Глядачу подобається, і ми це відчуваємо. Вінничани дуже привітні, завдяки цьому легко працювати, та отримувати позитив від свого виступу з самого першого акту. Я давно не грав в цій виставі, та боявся що щось піде не так. Однак все минуло досить чітко.

Актор також поділився улюбленим моментом вистави, а саме, коли вдягаючи чужий фрак, він на нього не налазить. Це звичайна самоіронія, адже хочемо відмітити, що Євген Прудник є 11-разовим чемпіоном з армреслінгу, та чемпіоном світу, через що має досить розвинену мускулатуру, яка з кожним роком збільшується.