У Вінниці рецидивіст, який хотів зірвати золоту прикрасу з вінничанки та вдарив жінку-копа, вимагає перевірити законність дій правоохоронців

Новини Вінниці / У Вінниці рецидивіст, який хотів зірвати золоту прикрасу з вінничанки та вдарив жінку-копа, вимагає перевірити законність дій правоохоронців

У суботу ввечері на проспекті Юності у Вінниці невідомий намагався зірвати золотий ланцюжок з 27-річної жінки. Її чоловік та небайдужі перехожі почали переслідувати цього зухвалого зловмисника й викликали поліцію.

У суботу ввечері на проспекті Юності у Вінниці невідомий намагався зірвати золотий ланцюжок з 27-річної жінки. Її чоловік та небайдужі перехожі почали переслідувати цього зухвалого зловмисника й викликали поліцію. Подальші події призвели до низки зухвалих "заяв" та "звинувачень".

Патрульних, що прибули на місце пригоди, слухати зловмисник не хотів, чинив опір. А ще несподівано наніс кілька ударів працівниці поліції. Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, він їй вибив зуб, заподіяв забій щелепи та рану щоки.

На нього вдягнули кайданки та привезли у відділ поліції. Але й там він не заспокоювався – матюкався, погрожував. Й навіть спробував втекти. Як повідомили правоохоронці, під час невдалої спроби втечі затриманий впав, через що й отримав тілесні ушкодження... Такою є офіційна версія поліції. У затриманого інша думка. До речі, він написав заяву, за якою розпочато кримінальне провадження за ст.365 ККУ (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу). Тобто мають перевірити законність дій поліцейських та обставини отримання ним тілесних ушкоджень у відділі поліції.

З’ясувалося, що цей 27-річний вінничанин мав кілька судимостей за грабежі й крадіжки. За фактами його спроби зірвати золоту прикрасу, а також нанесення ушкоджень працівниці поліції відкриті кримінальні провадження за ст. 15 ч.2 ст. 186 ККУ (замах на грабіж) та ч.2 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу). Йому загрожує до 5 років ув’язнення.


 

Юрій Ярмощук

6 серпня, 2018