У Вінниці призначили покарання чоловіку, який передавав бойовикам інформацію про українських військових

Новини Вінниці / У Вінниці призначили покарання чоловіку, який передавав бойовикам інформацію про українських військових

Ще один посібник терористичної організації «ДНР» отримав покарання. Упіймали його працівники СБУ ще у грудні 2016 року у Торецьку.

Ще один посібник терористичної організації «ДНР» отримав покарання. Упіймали його працівники СБУ ще у грудні 2016 року у Торецьку. У нього вилучили мобільні пристрої, за допомогою яких він зв'язувався з бойовиками й передавав інформацію про українських військових.

«Мешканець Торецька збирав та передавав бойовикам дані про дислокацію, чисельність і маршрути пересування сил і засобів ЗСУ та інших військових формувань України, які брали участь у проведенні антитерористичної операції. Отримані відомості інформатор за посередництва свого близького родича, який входить до одного з незаконних збройних формувань терористів, передавав куратору. У подальшому ці дані використовувалися бойовиками для здійсненні диверсійних атак, артилерійських обстрілів місць дислокації українських військовослужбовців і військової техніки», – повідомила прес-служба Управління СБУ у Вінницькій області.

Цей чоловік визнав свою вину. Вінницький міський суд призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі.

Як повідомляв NaПарижі, у Донецькій області суд засудив двох організаторок псевдореферендуму «про державну самостійність ДНР», яких виявили вінницькі СБУшники.
 

Юрій Ярмощук

24 січня, 2019