У Вінниці приватна фірма виготовляла підроблені паспорти країн ЄС для заробітчан

Новини Вінниці / У Вінниці приватна фірма виготовляла підроблені паспорти країн ЄС для заробітчан

Вінницькі правоохоронці виявили факт того, що місцева ТОВ допомагала у працевлаштуванні земляків за підробленими документами. За окрему платню вінничанам робили фальшиві паспорти громадян країн Євросоюзу, що значно полегшувало пошуки роботи та збільшувало термін перебування за кордоном.

Вінницькі правоохоронці виявили факт того, що місцеве ТОВ допомагало у працевлаштуванні земляків за підробленими документами. За окрему платню вінничанам робили фальшиві паспорти громадян країн Євросоюзу, що значно полегшувало пошуки роботи та збільшувало термін перебування за кордоном.

Як повідомляють у пресслужбі прокуратури Вінницької області, співробітники одного з місцевих товариств під приводом працевлаштування громадян України за кордоном налагодили виготовлення підроблених паспортів. За винагороду, яка обчислювалась сотнями та тисячами євро, заробітчанам продавали ці «документи», з якими підправляли до країн Центральної та Західної Європи.

Співробітники управління стратегічних розслідувань ГУНП у Вінницькій області зі слідчими провели обшуки, під час яких вилучено підроблені документи, комп'ютерну техніку та інші речі і предмети, що у подальшому будуть визнані речовими доказами. Відкрито кримінальне провадження. Кількість осіб, які були залучені до системи «паспортизації» та працевлаштування, не вказується, як і число фіктивних «європейців».

Макс Мельник

26 липня, 2019