У Вінниці прихильники Саакашвілі та «активні» пенсіонери влаштували «корупційну» акцію протесту. Партійних прапорів було більше, ніж учасників

Новини Вінниці / У Вінниці прихильники Саакашвілі та «активні» пенсіонери влаштували «корупційну» акцію протесту. Партійних прапорів було більше, ніж учасників

Сьогодні, 18 жовтня, у Вінниці два десятка людей прийшли під будівлю обласної ради та влаштували міні-протест. Анонсував акцію та організовував її депутат Гніванської міськради від «Руху нових сил» Сергій Сергієнко, щоправда учасників було напевне менше, ніж того очікували організатори мітингу. Принаймні прапорів із політичною символікою було більше , активістам окремим активістам доводилося тримати по два стяга.

Сьогодні, 18 жовтня, у Вінниці до двох десятків людей прийшли під будівлю обласної ради та влаштували міні-протест. Анонсував "многотисячну" акцію та організовував її депутат Гніванської міськради від «Руху нових сил» Сергій Сергієнко, щоправда, учасників було напевне менше, ніж він очікував. Принаймні прапорів із політичною символікою було більше, окремим активістам доводилося тримати по два партійних стяга.

Крім того, акція розпочалася із традиційним півгодинним запізненням. Однак, ніхто із присутніх цьому не здивувався, адже здається вже звичкою для представників РНС вчасно не розпочинати свої заходи.

На підмогу поодиноким соратникам Сергія Сергієнка прийшли і «хронічні» активісти Вінниці, яких можна зустріти майже на кожній акції в обласному центрі. Їх ще називають "партією пенсіонерів". Зокрема ключовою фігурою став Анатолій Чайка, відомий у місті як Тарас Бульба.

За словами організатора, акцію влаштували, аби допомогти державі побороти корупцію. Хоча як це вдасться зробити саме з Вінниці, Сергій Сергієнко не пояснив.

«Ми хочемо допомогти державі побороти корупцію. Суспільство сьогодні має найбільшу проблему – це корупційні зв’язки всіх рівнів влади, які впливають на медицину, люди не можуть добитися правосуддя. Один із наслідків корупції – це кар’єр на території Гніванської територіальній громаді, який працює більше року без дозволів. Людина захотіла грабувати, вона це робить, реалізовує продукцію. На жаль, її не можуть побачити в цьому злочині ні влада місцева, ні правоохоронні органи. Хоча кримінальна справа відкрита про незаконний видобуток надр. Тому хочемо, щоб влада звернула на це увагу. Якщо ні, то на акцію прийде вже в десять раз більше людей», - сказав Сергій Сергієнко, який не пояснив, на які ще людські резерви розраховує.

Менш ніж за півгодини учасники протесту розійшлися, хоча виступити вдалося не всім бажаючим. Принаймні у чоловіка, який почав розповідати, як він багато платить за комунальні послуги, як його обкрадає держава, мікрофон забрали. Не в тему, мабуть... С. Сергієнко намагається боротися із конкретним підприємством, а не з тарифною політикою. Чи розуміли літні активісти мету заходу, теж важко було зрозуміти. Вони звикли до подібних протестних акцій, де не вітається цікавість суттю.