У Вінниці прихильники Саакашвілі мітингували через "Колю". Чи є розкол у місцевому осередку РНС?

Новини Вінниці / У Вінниці прихильники Саакашвілі мітингували через "Колю". Чи є розкол у місцевому осередку РНС?

Про те, що не за горами вибори говорить частота та кількість мітингів й усіляких перфомансів місцевих активістів, під час яких розповідають або яка влада погана, або які вони(організатори акції) хороші. Приміром вінничани чи не щотижня спостерігаюють за різними пікетами. Про їх систематичність свідчать і останні днів. Так, 3 травня, переселенці під мерією вимагали землю під житло. Сьогодні, 4 травня, під обласною радою до 10 активістів влашували акцію «Коля- хороший парень».

Про те, що не за горами вибори говорить частота та кількість мітингів й усіляких перфомансів місцевих активістів, під час яких розповідають або яка влада погана, або які вони (організатори акції) хороші. Приміром вінничани чи не щотижня спостерігаюють за різними пікетами. Про їх систематичність свідчать і події останніх днів. Так, 3 травня, переселенці під мерією вимагали землю під житло, а сьогодні, 4 травня, під обласною радою до 10 активістів влашували акцію «Коля - хороший парень».

«Кістяк» протестантів склали «рухівці» і відомі у місті мітингувальники з партії пенсіонерів на чолі з П. Гандурським. Саме вони тримали банери, поки прихильники Саакашвілі відповіддали про музичний супровід. До речі, вінничани, які випадково проходили біля пікету, жартома питали, за якого Колю мова, хто цей парубок і як він пов'язаний зараз з ОДА, що через нього стільки галасу.  

Зі сторони - звичайний протест, до яких у місті, напевне, вже звикли – під прапорами «Руху Нових Сил» вимагали імпічменту президента та гуркотіли у бочки, які спеціально привезли під ОДА.

Про те, що мітинг організовують прихильники грузинського президента Саакашвілі, говорила і пунктуальність активістів, які вчасно «на свої акції» рідко коли приходять, на відміну від місцевих журналістів та правоохоронців. Сьогодні анонсована на 11 годину акція розпочалася о 12–й. Однак на ній не було лідера обласного осередку Леоніда Марцинковського. Анонсував захід представник «Руху Нових Сил» Серій Сергієнко. З опублікованого напередодні на сторінці у Facebook оголошення про протест можна припустити, що вінницькі партійці «побили горщики».

Під час акції Сергій Сергієнко, представник РНС з Тиврівського району, усе заперечував. Більше того, він заявив, що пост-анонс мітингу у Facebook фейковий, а сторінку створила влада. Яка саме, активіст не уточнив.

«Ми вийши на акцію, щоб привернути увагу громадськості до проблеми корупції, яка розпочинається із самих верхів влади. Доказ цього є оприлюднені (в ефірі телеканалу NewsOne, - прим. ред.) аудіозаписи розмови Петра Порошенка із колишнім міністром екології Миколою Злочевським. Нам керівництво обласного партійного осередку допомагало у проведенні цієї акції. На жаль? зараз Леонід Марцинковський не може бути з нами, бо є не менш важливі питання», - зазначив Сергій Сергієнко.

Чи дійсно в обласному осередку «Руху Нових Сил. Вінниччина» появилися свої «розкольники» й чи знав про акцію його голова Леонід Марцинковський NaПарижі намагався дізнатися безпосередньо у нього.

«Це буде правильно, якщо я прокоментую. Свою позицію розповім або на прес-конференції, або на особистій сторінці чи на «Рух нових сил. Вінниччина» у Facebook», - сказав телефоном Леонід Марцинковський.

Варто зазначити, що кілька разів виникали сутички та штовханина під час акції. Деякі протестувальники намагалися зняти із знаного у Вінниці активіста Юрія Кисіля маску президента. Поліція швидко врегульовувала ситуацію.