У Вінниці провели низку обшуків, шукають фальшиву валюту

Новини Вінниці / У Вінниці провели низку обшуків, шукають фальшиву валюту

Подробиці цієї спецоперації, яку проводять працівники поліції та прокуратури, поки не розголошуються. Відомо лише те, що в її рамках у Вінниці проведено низку обшуків в оселях наших земляків, які ніби займаються розповсюдженням фальшивої іноземної та національної валюти.

Подробиці цієї спецоперації, яку проводять працівники поліції та прокуратури, поки не розголошуються. Відомо лише те, що в її рамках у Вінниці проведено низку обшуків в оселях наших земляків, які ніби займаються розповсюдженням фальшивої іноземної та національної валюти. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, здійснювалися вони у рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 199 КК України. Тобто йдеться про «виготовлення, зберігання, придбання, перевезення пересилання, ввезення в Україну з метою збуту, а також збут підробленої національної валюти України у виді банкнот чи металевої монети, іноземної валюти, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї». 

Чи знайшли правоохоронці в когось з вінничан фальшиві долари США, гривні чи євро – поки невідомо. Але якісь банкноти у підозрюваних таки були вилучені й направлені на експертизу. Схоже на те, що «реквізували» їх у наших місцевих валютників.

До речі, за цієї статтею можна на 3 – 7 років потрапити за грати.  
 

Юрій Ярмощук

25 травня, 2018