У Вінниці провели акцію на підтримку дітей сиріт (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці провели акцію на підтримку дітей сиріт (ФОТО)

У Вінниці за підтримки служби у справах дітей Вінницької міської ради відбулась «Усиновлення дитини – це щастя, а не таємниця». Координатори акції роздавали прохожим буклети «Сімейні форми виховання», які були спеціально розроблені для даного заходу, та провели міні-опитування мешканців міста, аби визначити ставлення людей різного віку та статі до усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та збереження при цьому таємниці усиновлення.

У Вінниці за підтримки служби у справах дітей Вінницької міської ради відбулась акція «Усиновлення дитини – це щастя, а не таємниця». Координатори акції роздавали прохожим буклети «Сімейні форми виховання», які були спеціально розроблені для даного заходу, та провели міні-опитування мешканців міста, аби визначити ставлення людей різного віку та статі до усиновлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та збереження при цьому таємниці усиновлення.

Як повідомили на сайті Вінницької міської ради, хід опитування показав, що більшість опитаних за певних умов розглядали можливість взяти на виховання або усиновити дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування, з числа родичів, близьких знайомих. А також, опитані повідомили, що не лише розуміють термін усиновлення, а й знають про загальнодержавне свято - День усиновлення.

Переважна більшість людей виявилася не готовою до такого кроку. Наприклад, вінничан бентежить такі моменти: наявність своїх дітей, нестабільний фінансове забезпечення, стан здоров’я, вік, проблеми, які можуть виникнути при вихованні дітей. 

Золоту середину отримали організатори заходу при опитуванні щодо збереження таємниці усиновлення. Тобто, беззаперечно підтримали збереження таємниці усиновлення 14  осіб, але так само 14 осіб висловилися за скасування таємниці усиновлення.

Інша половина опитаних висловила своє ставлення до таємниці усиновлення з урахуванням певних обставин: 24 особи вважають необхідним збереження таємниці усиновлення до досягнення дитиною віку, коли вона може усвідомлено ставитися до факту її усиновлення, для забезпечення ж її належного психологічного стану; 4 особи вважають необхідним скасувати таємницю усиновлення, виходячи з тих самих причин.

Новини Вінниці / У Вінниці провели акцію на підтримку дітей сиріт (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці провели акцію на підтримку дітей сиріт (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці провели акцію на підтримку дітей сиріт (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці провели акцію на підтримку дітей сиріт (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці провели акцію на підтримку дітей сиріт (ФОТО)
Ірина Заіковата

4 жовтня, 2019