У Вінниці проведуть форум з децентралізації за участю Володимира Гройсмана

Новини Вінниці / У Вінниці проведуть форум з децентралізації за участю Володимира Гройсмана

За попередніми даними на 5 квітня заплановано проведення масштабного форуму, який буде присвячений питанням децентралізації та розвитку територіальних громад. Про рівень заходу свідчать хоча б те, що на нього запрошуються усі голови облдержадміністрацій та гості з інших країн.

За попередніми даними на 5 квітня заплановано проведення масштабного форуму, який буде присвячений питанням децентралізації та розвитку територіальних громад. Про рівень заходу свідчить хоча б те, що на нього запрошено усіх голів облдержадміністрацій та гостей з інших країн.  

Як стало відомо NaПарижі з власних джерел, форум має проводитися під патронатом прем’єр-міністра Володимира Гройсмана. Оскільки тема децентралізації є однією з пріоритетних для уряду, він має задати тон зустрічі та діалогу.

Окрім високопосадовців обласного рівня, на форумі очікується потужна делегація закордонних дипломатів та столичних чиновників. Не виключено, що форум відвідає і президент Петро Порошенко. Принаймні, за неофіційними даними, голова держави розглядає можливість перебувати у «чистий четвер» саме у Вінниці.

Щодо місця проведення, то поки розглядаються різні варіанти – від конференц-зали готелю «Франція» до КЗ «Плеяда».

Кияни та мешканці інших міст кілька років жартують про те, що Вінниця перетворюються на «другу столицю». Мабуть, через заздрощі. За розвитком інфраструктури місту ще далеко до більш потужних обласних центрів, але спільними зусиллями воно з часом може скласти конкуренцію «першій п’ятірці» українських мегаполісів по впливу у державі.