У Вінниці пропонують обговорити будівництво моста за мільярд на Тяжилів

Новини Вінниці / У Вінниці пропонують обговорити будівництво моста за мільярд на Тяжилів

У мерії Вінниці розпочато громадське обговорення документації з будівництва у майбутньому шляхопроводу між Замостям і Тяжиловом. Вінничанам пропонують долучитися до амбітного проекту, надати протягом місяця свої пропозиції, які можливо будуть враховані.

У мерії Вінниці розпочато громадське обговорення документації з будівництва у майбутньому шляхопроводу між Замостям і Тяжиловом. Вінничанам пропонують долучитися до амбітного проекту, надати протягом місяця свої пропозиції, які можливо будуть враховані.

Згадаємо передумови. Вінничани середнього і старшого покоління пам’ятають, що про міст, який би з’єднав нинішні вулиці Батозьку та Шимка розмови велися із 1970-их. Перспективний шляхопровід навіть будували на картах, як проект, який от-от у наступну п’ятирічку збудують. Але було не на часі…  

Між тим, міст з вулиці Янгеля до Ватутіна завжди існував у Генпланах міста (як і кілька інших). Проте у минулому році у Вінниці вирішили, що міській інфраструктурі потрібен шляхопровід саме у цьому місці. І це логічно. Залізничні колії «розрізають» місто, а лише існуюче сполучення вулиць Брацлавської і Лебединського гальмує розвиток великої території Тяжилова і сусідніх мікрорайонів.

На сайті міськради повідомляють, що розпочинається громадське обговорення (розгляд та врахування пропозицій громадськості) містобудівної документації.

Замовником виготовлення документації по «Будівництву шляхопроводу від вулиці Батозька до вулиці Максима Шимка» визначено департамент архітектури та містобудування Вінницької міської ради, а розробником – МКП «Вінницький муніципальний центр містобудування і архітектури».

З основними техніко-економічними показниками детального плану території, графічними матеріалами та додатковою інформацією можна ознайомитись в департаменті архітектури та містобудування в робочі дні (з 16.00 до 17.00 години, к. 20), на вул. Пушкіна, 38. Відповідальними особами щодо розгляду пропозицій призначені працівники відділу просторового розвитку департаменту архітектури та містобудування (тел. 67-23-65). Пропозиції та зауваження з даного питання можна надсилати до департаменту правової політики та якості Вінницької міської ради (вул. Соборна, 59, каб. 710, тел. 59-51-55, 59-51-59).

Проте, як стало відомо NaПарижі з неофіційних джерел, попри намагання місцевої влади розпочати та пришвидшити процес, існують «бар’єри». Важко знайти порозуміння навіть у земельному питанні, адже будівництво передбачає створення шляхопроводу поруч з межами існуючих доріг. Є тільки перед проектні рішення. Навіть картинка, яка публікують, за словами фахівців, приблизна.

Також відомо, що кошторис усіх робіт по спорудженню вантового мосту сягає орієнтовно 1 млрд грн. Сума велика навіть для масштабів держави.   

А пропозицій у вінничан достатньо. Приміром у соцмережі пишуть, що хочуть трамвайну лінію.   

Олег Верлан

7 лютого, 2019