У Вінниці продовжуються роботи по облаштуванню нових острівців безпеки

Новини Вінниці / У Вінниці продовжуються роботи по облаштуванню нових острівців безпеки

Для вінничан вже не в новинку спорудження зручних острівців безпеки. Більш того, на сайті Єдиної системи місцевих петицій деколи з’являються прохання від жителей міста стосовно встановлення таких острівців в різних кінцях Вінниці, особливо в районах шкіл та садочків. Адже, завдяки ним перехід через дорогу є максимально зручним та безпечним для пішохода.  Тому облаштували два нових острівця безпеки наразі в одних з найважчих для переходу місцях - біля Центрального автовокзалу та проспект Юності.

Для вінничан вже не в новинку спорудження зручних острівців безпеки. Більш того, на сайті Єдиної системи місцевих петицій деколи з’являються прохання від жителей міста стосовно встановлення таких острівців в різних кінцях Вінниці, особливо в районах шкіл та садочків. Адже, завдяки ним перехід через дорогу є максимально зручним та безпечним для пішохода. Тому облаштували два нових острівця безпеки наразі в одних з найважчих для переходу місцях - біля Центрального автовокзалу та проспект Юності.

Про це повідомляє мер міста Сергій Моргунов на своїй сторінці у Facebook:

"Острівці безпеки на ще двох нерегульованих пішохідних переходах. Це - вулиця Київська біля Wентрального автовокзалу та проспект Юності.

Облаштовувати складні ділянки такими конструкціями єдиного типу почали минулого року. Виготовляють їх на соціальному підприємстві, де працюють ветерани АТО.

Острівці дозволяють дисциплінувати учасників руху: водії вчаться дотримуватися швидкісного режиму. Європейська практика показує, що завдяки таким конструкціям збережено чимало життів пішоходів", - йдеться у повідомленні.