У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво. Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)

У Вінницькому художньому музеї відкрилася унікальна виставка народного художника України Володимира Слєпченка «Пороги моєї землі». Для усіх любителів мистецтва, роботи художника стануть справжнім відкриттям, адже під час створення своїх шедеврів, митець використовує новий стиль живопису – малювання лініями, а не мазками. Відомо, що на загалу публіці представлено понад 60 картин

У Вінницькому художньому музеї відкрилася унікальна виставка народного художника України Володимира Слєпченка «Пороги моєї землі». Для усіх любителів мистецтва, роботи художника стануть справжнім відкриттям, адже під час створення своїх шедеврів, митець використовує новий стиль живопису – малювання лініями, а не мазками. Відомо, що на загалу публіці представлено понад 60 картин

Як розповів Вінниця.info сам Володимир Слєпченко:

 «Я входжу в поняття як «стиль» дуже серйозно. Він виділяється масштабним колом мистецтвознавців, стиль підхоплює кілька різних художників, які починають його використовувати у своїй творчості. Але я поки що так скромно називаю це манерою – «артлайн», або мистецтво лінії».

Із горизонтальних та вертикальних ліній художник створює портрети людей. Пояснює, що на полотні втілено рух, час та простір, з яких вже виникають обличчя людей. Серія портретів «Обрані часом» почалася із зображення Тараса Шевченка.

«Відкриттям було те, що я їхав в черговий раз в авто, а за вікном побачив миготіння на великій швидкості дерев, будинки і я подумав, що це підказка. Чому не показати в русі зображення засобами переривчастих ліній? Коротші, довші, можливо, до крапочки доходять. Я почав експериментувати. Деякі наробки були по технологіям, а потім хотілося показати майже безконтурний образ», – каже Володимир Слєпченко.

Володимир Слєпченко зазначає, що під кожну картину підкладає філософське значення.

Отже, з 21 серпня усі охочі можуть побачити серію «Галерея портретів славетних українців» і «Літературна еліта України», «Обличчя війни», а також цикли: «Життя», «Революція Гідності» у Вінницькому художньому музеї. В приміщенні обласного краєзнавчого музею представлено історико-філософську тематику.

Виставка триватиме до 6 жовтня.

Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці презентували «Горизонтальне» мистецтво.  Український художник мазки пензля замінив лініями (ФОТО)
Ірина Заіковата

23 серпня, 2019