У Вінниці працівники суду застерігатимуть школярів від поганих вчинків

Новини Вінниці / У Вінниці працівники суду застерігатимуть школярів від поганих вчинків

У Вінниці з 1 жовтня стартує просвітницький проект «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни». Реалізовуватимуть його представники Феміди спільно з чиновниками мерії, що переймаються освітою. Цей проект, як повідомляють його ініціатори, націлений саме на дітей віком 9-10 років.

У Вінниці з 1 жовтня стартує просвітницький проект «Правова свідомість дитини – гідне майбутнє країни». Реалізовуватимуть його представники Феміди спільно з чиновниками мерії, що переймаються освітою. Цей проект, як повідомляють його ініціатори, націлений саме на дітей віком 9-10 років. Чому не на старших? А тому, що у цьому віці дітей ще не можна притягнути до відповідальності. Тож четверокласників заздалегідь інформуватимуть, що за правопорушення доведеться відповідати перед законом.

До речі, не всі знають, а з якого віку дітей й підлітків можна притягувати до відповідальності. 

«З 11-14 років – за рішенням суду здійснюється направлення дитини до спецшколи закритого типу, з метою подальшого її виправлення; з 14-16 років – настає кримінальна відповідальність за вчинення особливо тяжких злочинів; з 16 років – настає кримінальна відповідальність; з 18 років – загальна відповідальність за свої дії та вчинки», – зазначає прес-служба Вінницького міського суду.

У рамках проекту не лише виховуватимуть у дівчоток й хлопчиків правову свідомість. Мають намір розвивати й творчі здібності – влаштують конкурс малюнку «Суд майбутнього у моєму місті». 

А чи допоможе цей проект у майбутньому знизити кількість злочинів – сказати складно.
 

Юрій Ярмощук

25 вересня, 2018