У Вінниці поліція вдруге звернулася до суду у справі проти начальника управління ОДА Ігоря Салецького за реєстрацію громад ПЦУ. Через тиск правоохоронців віряни погрожують пікетами

Новини Вінниці / У Вінниці поліція вдруге звернулася до суду у справі проти начальника управління ОДА Ігоря Салецького за реєстрацію громад ПЦУ. Через тиск правоохоронців віряни погрожують пікетами

На 7 жовтня у Вінницькому міському суді призначено розгляд клопотання по забезпеченню особистого зобов’язання начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігоря Салецького. Слідчі органи хочуть через суд «заборонити» вінницькому чиновнику залишати місто.

На 7 жовтня у Вінницькому міському суді призначено розгляд клопотання по забезпеченню особистого зобов’язання начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігоря Салецького. Слідчі органи хочуть через суд «заборонити» вінницькому чиновнику залишати місто без окремого дозволу.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, безпрецедентне судове засідання було призначене на 4 жовтня у Вінницькому міськсуді. Відсторонити від виконання обов’язків начальника управління у справах національностей та релігій Вінницької ОДА Ігоря Салецького та обрати йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання через нібито незаконну реєстрацію громад ПЦУ просили суд не представники УПЦ МП, що було б не дивно, а ГУ Нацполіції в області.

Через те, що людина, яку чиновник хоче бачити своїм адвокатом, знаходиться у відрядженні, розгляд перенесли на 10 жовтня. Попри «поважні причини» слідчі органи подали до суду інше клопотання – про забезпечення особистого зобов’язання. Як пояснив виданню Ігор Салецький, розгляд його призначено на 11 годину 7 жовтня.

Зазначимо, що адвокат Сніжана Чубенко, яка нині займається багатьма «релігійними» справами, що розглядаються у судах області, переконана: поліція «зняла маски» і відверто витупила на боці Московського патріархату.

Позиція поліції обурила громадян, які є парафіянами громад ПЦУ. Вони понад півроку споглядали, як правоохоронці не втручалися, коли нібито прихильники УПЦ МП нападали на них, били, зокрема серед постраждалих є і священик ПЦУ. Тепер, коли люди законним шляхом – через реєстрацію громад та суди - виборюють своє право на храми, саме поліція намагається «затягати» по судам очільника управління, який виконує свою роботу.

Як стало відомо NaПарижі з власних джерел у селах Пеньківка Літинського та Лука-Мелешківська Вінницького району, місцеві віряни планують провести масштабну акцію проти дій поліції – перекривати усі під’їзні шляхи до Вінниці. Пікети з блокуванням на всіх магістралях навколо обласного центру можуть з’явитися вже в понеділок. Також вони збираються пікетувати у будівлі органів держвлади.

Редакції пояснили, що це – відповідь на тиск правоохоронних органів та втручання у справи церкви за боці однієї з конфесій.