У Вінниці показали, яким буде спорткомплекс «Здоров’я» після реконструкції за 37 мільйонів гривень(ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці показали, яким буде спорткомплекс «Здоров’я» після реконструкції за 37 мільйонів гривень(ФОТО)

У Вінниці вже цього літа планують розпочати реконструкцію спорткомплексу «Здоров’я». Окремі частини будівлі взагалі не бачили ремонту, до того ж тривалий час 603 метри квадратних приміщення використовувалися не за призначенням, а були віданні комунальному підприємству «Облагростандарт». В той час спортсмени не мали де займатися, вже не кажучи про запущеність спортивної споруди та умови, які були тут.

У Вінниці вже цього літа планують розпочати реконструкцію спорткомплексу «Здоров’я». Окремі частини будівлі взагалі не бачили ремонту, до того ж тривалий час 603 м2 приміщення використовувалися не за призначенням, а були віданні комунальному підприємству «Облагростандарт». В той час спортсмени не мали де займатися, вже не кажучи про запущеність спортивної споруди та умови, які були тут.

Та схоже, що вінницьке «Здоров’я» таки дочекалося своїх кращих часів і нового життя. Вже в липні приступають до великого перевтілення трьохповерхового приміщення, що коштуватиме понад 37 мільйонів гривень. Крім того, тепер спорткомплексу не прийдеться ділити територію із «Облагростандартом», сусіда  - відселяють.

Під час презентації проекту реконструкції заступник голови облдержадміністрації Олександр Крученюк наголосив, що примiщeння кoмунaльнoї oргaнiзaцiї спoрткoмплeксу «Здoрoв’я» буде доступне для всіх верств населення, в тому числі і людей з особливими потребами.За його словами, частину першого поверху віддадуть Регіональному центрі спорту інвалідів «Інваспорт».

«На першому поверсі буде облаштовано душові кабіни, сауни, в яких розігрівають спортсменів перед змаганнями, вбиральні із доступом людей із інвалідністю. Зроблять інвентарні кімнати, боксерські зали, встановлять стаціонарний ринг. На другому поверсі  буде знаходитися зала для ігрових видів спорту, тут займатимуться тенісом, бадмінтоном, міні-футболом і індорхокеєм.

Окремо буде зала, де займатимуться боксери, борці, а також тренажерна зала. Матимуть свій куточок вінничани, які грають у шахи та шашки. На третьому поверсі облаштують глядацькі трибуни,  частина із них повністю відповідатиме потребам людей на візках. У зимовий період у спорткомплексі матимуть змогу  тренуватимуться спортсмени з хокею на траві», - розповів Олександр Крученюк.

Посадовець наголошує, що настав час змінювати відношення до спорту та фізичної культури, які на жаль в Україні занепали. Влада має створювати умови та можливість, аби люди більше замислюватися про те, що необхідно берегти своє здоров’я, вживати профілактичних заходів на випередження захворювань, займатися спортом. Інакше тенденція буде погіршуватися, і все більше коштів потрібно буде виділяти на порятунок життя та здоров’я людей.

«Залучення до фізичної культури і спорту в розвинених країнах, таких як Данія та Фінляндія становить70 - 80 % населення. В Україні цей показник – 21 %, тобто ми працюємо не на упередження таких хвороб, як цукровий діабет, серцево-судинні захворювання, а витрачаємо бюджетні кошти на лікування людей. Маю надію, що все ж таки у майбутньому ми спостерігатимемо іншу динаміку. А відновлення спорткомплексу – це «перша ластівка» на цьому шляху. Так, ми стоворимо умови для спортсменів, і повернемо вінничан із вулиці до спортзалів та популяризуємо активний спосіб життя», - сказав Олександр Крученюк.

Більша частина коштів на реконструкцію спорткомплексу «Здоров’я», нагадаємо що загальний кошторис проекту понад 37 млн.грн., виділено із Державного фонду регіонального розвитку і 10% загальної вартості надійде з обласного бюджету. 

«Будівлю утеплять. На вході облаштують пандуси і розсувні двері, встановлять ліфт для людей з інвалідністю», - уточнив директор управління фізичної культури і спорту ОДА Сергій Чернявський.