У Вінниці почали приймати твори на здобуття премії імені Ігоря Федорова, яку засновано торік

Новини Вінниці / У Вінниці почали приймати твори на здобуття премії імені Ігоря Федорова, яку засновано торік

Для заохочення молодих талановитих письменників-фантастів у Вінниці заснована щорічна літературна премія імені Ігоря Федорова. Ініціаторами премії є Неллі Федорова, мати письменника-фантаста, Вінницька обласна організаціяНСПУ та журнал «Вінницький край», які очолює Вадим Вітковський.

Для заохочення молодих талановитих письменників-фантастів у Вінниці заснована щорічна літературна премія імені Ігоря Федорова. Ініціаторами премії є Неллі Федорова, мати письменника-фантаста, Вінницька обласна організація НСПУ та журнал «Вінницький край», які очолює Вадим Вітковський.

Організатори зазначають, що присуджуватимуться дві премії (перша – 5 тисяч гривень; друга – 3 тисячі гривень) з врученням дипломів.

Вручення відбуватиметься щороку до 25 травня. Саме у цей день в 2016 році не стало Ігоря Федорова. Свої роботи на конкурс можуть подавати не лише вінничани. Територіальних та вікових обмежень для авторів не передбачено. Щоправда, на конкурс прийматимуться раніше ніде не опубліковані науково-популярні фантастичні твори.

Твори на конкурс надсилати рекомендованим листом за адресою: 21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 72, Вінницька організація НСПУ.

Нагадаємо, Ігор Федоров народився, жив та помер у Вінниці. Отримавши диплом у місцевому політесі, він працював слюсарем, інженером, піонервожатим, диск-жокеем, журналістом, літредактором, директором різних фірм, будівельником, вантажником, перекладачем та видавцем. Але завжди любив фантастику. Писати оповідання почав, ще будучи школярем.