У Вінниці побили відомого київського юриста та громадського діяча

Новини Вінниці / У Вінниці побили відомого київського юриста та громадського діяча

Ввечері 31 січня, у Вінниці було скоєно напад на першого заступника голови Громадської ради при Мін'юсті Віталія Черепаху. З травмою голови чоловіка доставили до міської лікарні швидкої допомоги. Вінницькі правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Ввечері 31 січня, у Вінниці було скоєно напад на першого заступника голови Громадської ради при Мін'юсті Віталія Черепаху. З травмою голови чоловіка доставили до міської лікарні швидкої допомоги. Вінницькі правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

У складі делегації Мін'юсту у Вінниці перебував і В. Черепаха. Відомо, що у мікрорайоні «Поділля» чоловіка побили, коли він відпочивав у закладі. У відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області зазначили NaПарижі, що потерпілий отримав ушкодження потилиці та був госпіталізований. Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганські дії). Чоловіка не пограбовано.

Пояснення щодо нападу він не зміг дати. За даними редакції, до нападу чоловік гарно відпочив...  

Нагадаємо, з робочою поїздкою у цей ден.ь у Вінниці перебувала заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська. Урядовець взяла участь у засіданні обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель. Вона приїхала до Вінниці з колегами з міністерства.

Щодо Віталія Олександровича, то він більше 10 років здійснює практичну юридичну діяльність у сферах господарського та адміністративного права, спеціалізується на справах про банкрутство, майнових спорах, сильний у реєстраційному та виборчому законодавстві.

В. Черепаха працює, зокрема, із банками, підприємствами АПК та іноземними інвесторами, представляє клієнтів у відносинах із органами влади. Має досвід державної роботи: очолював обласний підрозділ органу з питань банкрутства та Приймальню Президента України, у якості радника та заступника директора здійснював юридичний супровід діяльності УДППЗ «Укрпошта».

Віталій Черепаха проводить активну громадську діяльність — обирався заступником голови Громадської ради при Укрдержреєстрі, наразі — перший заступник голови Громадської ради при Міністерстві юстиції України, голова Комітету з питань державної реєстрації, нотаріату та архівної справи, член робочих груп з удосконалення реєстраційного та антирейдерського законодавства, представник громадської організації «Гільдія правників та реєстраторів».

Олег Верлан

4 лютого, 2019