У Вінниці підходять до завершення роботи по реконструкції зони відпочинку біля озера Миру

Новини Вінниці /  У Вінниці підходять до завершення роботи по реконструкції зони відпочинку біля озера Миру

У Вінниці ще весною розпочалися роботи по капітальному ремонту зеленої зони поблизу храму релігійної громади, який знаходиться на перехресті вулиці Максимовича та Хмельницького шосе. У народі дана зона зветься озером Миру. Відомо, що по завершенню реконструкцію дана територія увійде до міського зеленого каркасу, який включає Лісопарк - реконструйований  проспект Космонавтів - парк Дружби народів.

У Вінниці ще весною розпочалися роботи по капітальному ремонту зеленої зони поблизу храму релігійної громади, який знаходиться на перехресті вулиці Максимовича та Хмельницького шосе. Вінничани невеличку водойму у храму називають озером Миру. Відомо, що по завершенню реконструкцію дана територія увійде до міського зеленого каркасу, який включає Лісопарк - реконструйований проспект Космонавтів - парк Дружби народів.

Під час виїзної наради міського голови Сергія Моргунова на місці, де тривають роботи, сьогодні, 3 жовтня, робітники повідомили, що реконструкція на завершальному етапі. Проект проведення робіт передбачав розчистку озера, укріплення берегів, облаштування сучасного освітлення, встановлення вуличних меблів, додаткове озеленення території тощо.

Як повідомив Сергій Моргунов:

«Якщо говорити про збалансований просторовий розвиток, то ми в плануванні робіт повинні звертати увагу на всі об’єкти, які є у місті. Це стосується і житлового фонду, інфраструктури, зеленого каркасу міста, зон благоустрою. Ця територія свого часу користувався достатньо високою популярністю серед вінничан. Сюди любили приїздити молодята в день весілля. Але з часом вона прийшла у занедбаний стан, і ми не могли залишити її у такому стані. Це було б не по-господарськи. Тому, виходячи з можливостей міського бюджету в рамках децентралізації, ми прийняли рішення, що необхідно навести тут порядок. На сьогоднішній день кошти на цей проект є, була і відповідна підтримка уряду. Маємо надію, що в наступному році при формуванні держбюджету, в тому числі і місцевих бюджетів – питання фінансової децентралізації не будуть згорнуті, і місцеві громади будуть мати можливість направляти відповідний ресурс на проекти, які стосуються соціально-економічного розвитку своїх територіальних громад».

Відомо, що проект капітального ремонту передбачає вимощення плиткою площі навколо озера та пішохідних алей, одна з яких виходить на Хмельницьке шосе – її мають поєднати з доріжкою, яка веде до лісопарку.

Крім того, Сергій Моргунов доручив департаменту комунального господарства та благоустрою опрацювати питання влаштування велодоріжки та встановлення зовнішнього освітлення до відпочинкової зони в самому Лісопарку, де декілька років тому встановили спортивний та дитячий мультикомплекси.