У Вінниці п’яний генерал головою вдарив патрульного в ніс, а ще розбив поліцейський Prius

Новини Вінниці / У Вінниці п’яний генерал головою вдарив патрульного в ніс, а ще розбив поліцейський Prius

Ввечері 10 листопада у Вінниці інспектори намагалися зупинити автомобіль марки AUDI A8. Однак на вимогу копів той не зупинився та намагався втекти в сторону Стрижавки. Розпочался погоня. Як розповів NaПарижі начальник управління Патрульної поліції у Вінницькій області Редван Усеінов водій іномарки тікаючи від інспекторів навмисне в’їхав у поліцейський Prius, і після вчинення ДТП знову намагався втекти. Однак зловмисника таки затримали.

Розбитий Prius, патрульний на лікарняному... Так закінчилася для вінницьких інспекторів патрульної поліції погоня за п’яним екс-міліціонером.

Ввечері 10 листопада у Вінниці інспектори намагалися зупинити автомобіль марки AUDI Q7. Однак на вимогу копів той не зупинився та намагався втекти в сторону Стрижавки. Розпочался погоня. Як розповів NaПарижі начальник управління патрульної поліції у Вінницькій області Редван Усеінов, водій іномарки, тікаючи від інспекторів, навмисно в’їхав у поліцейський Prius, і після вчинення ДТП знову намагався втекти. Однак зловмисника таки затримали.

«Після затримання водія AUDI завезли на освідування на вміст алкоголю чи наркотичних речовин. Однак він відмовився від проходження процедури. Крім того, перебуваючи в кайданках, цей чоловік головою вдарив в ніс патрульного під час затримання. Нині інспектор поліції на лікарняному, почувається вже добре», - розповів Редван Усеінов.

В результаті екстремальної «їзди» на чоловіка склали одразу чотири адмінпротоколи - за ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів), за ст. 124  КУпАП (вчинення ДТП), ст. 122-4 КУпАП (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди), ст.185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженні, або вимозі поліцейського при виконанні ним службових обов’язків).

 За кермом іномарки, як вияснилося, був колишній працівник органів внутрішніх справ, очевидці подій стверджують, що генерал у відставці.

За словами речника ГУ НП у Вінницькій області Анни Олійник, відкрито також і кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків). Пенсіонеру МВС загрожує обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк).

Як стало відомо це 56-річний генерал-майор Олександр Ляшко. В свій час він керував Департаментом карного розшуку МВС України. Відомий через провальну операцію по затриманню банди Аслана Дікаєва у 2011-ому. Іноземці були кілерами-найманцями.

Фото із сторінки "Дорожній контроль Вінниця" у Facebook.