У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)

Візит до Вінниці першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова з нагоди призначення нового голови облдержадміністрації – Владислава Скальського – хоча і був доволі стандартним заходом, але його «розбавили» мітингарі. На площі перед будівлею облради і ОДА з 11 години зібралися декілька груп людей, які прийшли з проблемами, що не вирішуються на місцевому рівні. Але зі столичним керівництвом поспілкуватися їм не судилося.

Візит до Вінниці першого заступника керівника Офісу президента Сергія Трофімова з нагоди призначення нового голови облдержадміністрації – Владислава Скальського – хоча і був доволі стандартним заходом, але його «розбавили» мітингарі. На площі перед будівлею облради і ОДА з 11-ї години зібралися кілька груп людей, які прийшли з проблемами, що не вирішуються на місцевому рівні. Але зі столичним керівництвом поспілкуватися їм не судилося.

До пікетів вінничани звикли. Але 19 вересня численну акцію протесту влаштували жителі Тростянця, які намагаються вирішити проблему зі смородом у селищі. Обласна влада та силовики намагаються «тиснути» на приватну структуру, яка використовує потужності місцевого спиртзаводу, але проблема наразі не вирішується. Приватники орієнтуються на столичних власників, а не на вінницьких чиновників чи правоохоронців. З людьми поспілкувався В. Скальський.

Прийшли за допомогою і віруючі кількох парафій Вінницького району – з Луки-Мелешківській, Вінницьких Хуторів, Пеньківки тощо.Новому голові ОДА люди розповіли, що не хочуть «молитися Кірілу (патріарху РПЦ)», слухати про «три братні народи і єдину державу», що пропонують священики УПЦ МП, а пропонують по черзі використовувати сільські храми, але чоловіки міцної статури з Московського патріархату їх не пускають. На місцевому рівні православним ПЦУ не вдається дійти згоди, оскільки поліція часто приймає бік «московітів».

Умовно третьою групою можна назвати кількох незгодних з політикою президента Зеленського щодо кадрових питань. Пікетчики-«одинаки» на плакатах написали про вінницьку «мафію», яку підтримує нинішній очільник держави.     

Новини Вінниці / У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці перед призначенням нового очільника області влаштували одразу кілька акцій протесту (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

19 вересня, 2019