У Вінниці патрульні затримали водія «під кайфом», який перевозив партію наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці патрульні затримали водія «під кайфом», який перевозив партію наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)

Завдяки орієнтуванню 13 листопада вінницькі патрульні зупинили автомобіль Ford Mondeo. У водія були всі ознаки того, що він перебуває «під кайфом». Окрім стану молодика правоохоронців цікавив зміст «вантажу» у салоні. У сумці вінничанина вони знайшли чималий запас наркотиків.

Завдяки орієнтуванню 13 листопада вінницькі патрульні зупинили автомобіль Ford Mondeo. У водія були всі ознаки того, що він перебуває «під кайфом». Окрім стану молодика правоохоронців зацікавив і зміст «вантажу» у салоні. У сумці вінничанина вони знайшли чималий запас наркотиків.

Як повідомляють в управлінні патрульної поліції Вінниччини, Ford Mondeo інспектори зупинили близько 17-ї години на вулиці Соборні.

Під час спілкування з 25-річним водієм патрульні виявили у нього ознаки наркотичного сп'яніння: поведінка не відповідала дійсності, зіниці очей не реагували на світло, а вимова була нечіткою. Водієві запропонували пройти огляд у лікаря-нарколога.

В зупиненій автівці перебував пасажир, котрий одразу вийшов із салону легковика та став осторонь. За інформацією працівників управління протидії наркозлочинності, пасажир міг перевозити наркотичні речовини. Патрульні помітили, що він нервує, тому провели поверхневу перевірку. В нагрудній сумці 25-річного чоловіка вони виявили 2 поліетиленових пакети. У них знаходилось 47 згортків з ймовірно наркотичними речовинами.

Водій пройшов огляд у медичному закладі. Результат виявився позитивний - в організмі порушника виявили амфетамін та канабіс. На водія складено протокол за ст. 130 КУпАП (керування під дією наркотичних речовин), винесено постанову за ч. 5 ст. 121 КУпАП (невикористання ременя безпеки).

Отже, у підсумку: центром міста їхав водій «під кайфом», який віз наркодилера. Це, звісно, припущення, але факти вказують саме на такий перебіг подій.  

У відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області зазначають, що в у сумці пасажир мав 15 згортків з речовиною, схожою на марихуану, та 32 згортки із білою порошкоподібною речовиною, схожою на амфетамін. Крім того, затриманий показав поліцейським 16 закладок по Вінниці, які він встиг зробити для покупців наркотиків.

Під час обшуку в його помешканні слідчо-оперативна група поліції вилучила речові докази, які свідчили про причетність до торгівлі наркотичними речовинами – марихуану та амфетамін а також 4 бойових набої до автоматичної зброї. Вилучене направлено на експертизу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Такий злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років. Зловмисника затримано в порядку ст.208 КПК України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Новини Вінниці / У Вінниці патрульні затримали водія «під кайфом», який перевозив партію наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці патрульні затримали водія «під кайфом», який перевозив партію наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці патрульні затримали водія «під кайфом», який перевозив партію наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці патрульні затримали водія «під кайфом», який перевозив партію наркотиків (ФОТО, ВІДЕО)
Макс Мельник

14 листопада, 2019