У Вінниці орудували крадії-гастролери з Київщини

Новини Вінниці / У Вінниці орудували крадії-гастролери з Київщини

Спеціалізувалися вони на крадіжках з салонів автомобілів: розбивали вікно, забирали гроші, документи та інші цінні речі. Затим швидко зникали на автомобілі ВАЗ. Позавчора, отримавши інформацію про здійснену крадіжку на вулиці Магістратській, де з незачиненого таксі Chevrolet Lacetti невідомі поцупили сумочку з документами й деякі речі, патрульні зупинили «ВАЗ-21099». На цьому авто ймовірно їздили зловмисники. Саме його зафіксували відеокамери. За пересуванням цього авто стежили чергові Ситуаційного центру, інформуючи правоохоронців.

Спеціалізувалися вони на крадіжках з салонів автомобілів: розбивали вікно, забирали гроші, документи та інші цінні речі. Затим швидко зникали на автомобілі ВАЗ.

Позавчора, отримавши інформацію про здійснену крадіжку на вулиці Магістратській, де з незачиненого таксі Chevrolet Lacetti невідомі поцупили сумочку з документами й деякі речі, патрульні зупинили «ВАЗ-21099». На цьому авто ймовірно їздили зловмисники. Саме його зафіксували відеокамери. За пересуванням цього авто стежили чергові Ситуаційного центру, інформуючи правоохоронців.

Автівку з ймовірними крадіями патрульні зупинили, точніше заблокували, на Хмельницькому шосе – на виїзді з Вінниці. У салоні знайшли речі, поцуплені на Магістратській. А ще – згорток з висушеними та подрібненими рослинами, схожими на коноплю, а також білу речовину у формі таблетки. До речі, наразі експерти з'ясовують, наркотики це чи ні.
Підозрюваними виявилися двоє мешканців Київщини віком 34 та 44 роки. Обидва раніше мали проблеми із законом – скоювали крадіжки та наркозлочини. У поліції вважають, що саме ці двоє чоловіків минулої суботи поцупили з салону КІА Сеrato, що належить вінничанину, сумку з 5 тис. грн.

Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, кримінальні провадження відкрито за ч.1 ст. 185 КК України (крадіжка) та ч.1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). «Гастролерам» загрожує до 3 років ув'язнення. 


 

Юрій Ярмощук

21 вересня, 2018