У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні вранці у Вінниці суд першої інстанції нарешті виніс вирок у справі про бійку двох депутаток міської ради, що сталася понад два роки тому – ще у квітні 2017-го. Нагадаємо, тоді у будівлі міської ради конфлікт між депутатками Ганною Давиденко та Наталією Панчук переріс у штовханину та навіть бійку.

Сьогодні вранці у Вінниці суд першої інстанції нарешті виніс вирок у справі про бійку двох депутаток міської ради, що сталася понад два роки тому – ще у квітні 2017-го. Нагадаємо, тоді у будівлі міської ради конфлікт між депутатками Ганною Давиденко та Наталією Панчук переріс у штовханину та навіть бійку. Обидві депутатки після цього звернулись до медиків. Але справу було відкрито за обвинуваченням Г.Давиденко. Їй інкримінували ч.2 ст.125 ККУ – «Умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я або незначну втрату працездатності».

Як повідомляв NаПарижі, у своєму фінальному слові на засіданні суду напередодні підсудна стверджувала, що ця справа насамперед – «політична».

Сьогодні ж оголошувати вирок суддя Руслан Каленяк розпочав о 9-й ранку. Усе, що вдалося з’ясувати суду, він зачитував близько 40 хвилин:

«При обранні міри покарання обвинуваченій Давиденко, суд враховує характер та ступінь суспільної небезпеки вчиненого кримінального правопорушення, що відноситься до категорії злочинів невеликої тяжкості, особу обвинуваченої, яка раніше не судима, має на утриманні малолітню дитину, відсутність обставин, що пом’якшують або обтяжують покарання, речові докази, а саме відеозаписи… Суд вважає, що виправлення та запобігання нових злочинів Давиденко можливе без ізоляції від суспільства, а тому призначає їй покарання у вигляді штрафу… Суд ухвалив: визнати винною Давиденко Ганну Віталіївну у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 125 Кримінального кодексу України та призначити їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень», - оголосив суддя.  

Протягом 30 днів на це рішення може бути подана апеляція, якщо цього не трапиться, вирок набере законної сили. На запитання судді, чи суть вироку зрозуміла, Ганна Давиденко відповіла:

  • Так, Ваша честь, нічого дивного…
  • Я запитую, чи зрозуміла Вам суть вироку…
  • Я Вам відповіла…

Що ж до іншої сторони конфлікту – Наталії Панчук, то як і напередодні, вона була зовсім небагатослівною. Сказала лише, що вважає вирок справедливим. При цьому обидві депутатки-учасниці конфлікту із зали судових засідань буквально втікали від журналістів. Справа в тому, що Н.Панчук не хотіла спілкуватися із представниками Агенції журналістських розслідувань, а Г.Давиденко «на дух не переносить» телеканалу ВІТА. У результаті коментарів не отримав ніхто і ні від кого...  

Журналісту NаПарижі вдалося наздогнати пані Ганну вже на вулиці, на запитання, чи буде вона подавати апеляцію, депутатка відповіла, що все написала у соцмережі:

«Можете брати мій коментар».

Беремо:

А вже після оголошення вироку на сторінці пані Ганни з’явився новий пост, сподіваємось, жартівливий:

«Тепер я нормальний український опозиційний політик)))

Маю повне право шукати політичний притулок.

Ви думаєте я сиджу тепер і вибираю країну?

Аж, ні!

Сиджу і думаю, де бити «хрести» і «золоті куполи».

Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці оголошено вирок депутатці міськради Ганні Давиденко за бійку з колегою Наталією Панчук (ФОТО, ВІДЕО)