У Вінниці наступного літа через реконструкцію перекриють трамвайне сполучення біля «Урожаю»

Новини Вінниці / У Вінниці наступного літа через реконструкцію перекриють трамвайне сполучення біля «Урожаю»

У наступному році у Вінниці планують продовжувати прокладання «шовкового шляху» для трамваїв. Одна з ділянок – у зупинки «Медуніверситет». На період реконструкції трамваї маршрутів №№ 1, 2, 5 та 6 не курсуватимуть.

Наступного року у Вінниці планують продовжувати прокладання «шовкового шляху» для трамваїв. Одна з ділянок – біля зупинки «Медуніверситет». На період реконструкції трамваї маршрутів №№ 1, 2, 5 та 6 не курсуватимуть.

Досвід 2017 року, коли за майже 10 млн грн КП «Вінницька транспортна компанія» (ВТК) провела реконструкцію 388 погонних метрів колії на вулиці Келецькій у перехресть з пр. Юності та вул. 600-річчя, а також при перетині пр. Космонавтів, у місті збираються використовувати і надалі. 

Як стало відомо Na Парижі з власних джерел, комунальне підприємство у планах наступного року хоче створити «шовковий шлях» на проблемній ділянці біля Національного медичного університету ім. Пирогова. 

З опадами у тій ділянці вода руйнує колію, яка стає небезпечною для руху, та створює незручності у частині підземного переходу під вулицею Пирогова. Сирість дошкуляє торговцям у декількох «бутіках» ТЦ «Перехід». Саме тому реконструкція не обмежиться встановленням плит, а передбачає варіант відводу стоків.

Коли саме почнуться роботи, які мають скасувати на певний проміжок часу рух трамваїв, поки не відомо. Спочатку міськрада має прийняти бюджет-2018 і передбачити в ньому витрати, потім провести тендер і лише в такому випадку, судячи з усього, на початку літа КП «ВТК», як переможець торгів, приступить до виконання комплексу робіт.  

Щодо незручностей для вінничан через відсутність трамвайного руху, то його компенсуватимуть тролейбусами й автобусами, як минулого літа.

Олег Верлан