У Вінниці «налагоджена система «віджиму» кримінальних авто». Чи відреагують на заяву чиновника силовики?

Новини Вінниці / У Вінниці «налагоджена система «віджиму» кримінальних авто». Чи відреагують на заяву чиновника силовики?

Після публікації у Facebook світлини джипу та ухвали Вінницького міськсуду, згідно з якою місцевому позивачу мають повернули автівку, яку розшукує Інтерпол через крадіжку в Європі, заступник директора в ЦМФ ДП МВС України «Інформ-Ресурси» Володимир Черкас зазначив, що така ситуація є стандартною. Він запевняє, що відшліфована схема повернення викрадених у Європі машин місцевим незаконним «користувачам». Адже в ній приймають участь конкретні місцеві юристи.

Після публікації у Facebook світлини джипу та ухвали Вінницького міськсуду, згідно з якою місцевому позивачу мають повернули автівку, яку розшукує Інтерпол через крадіжку в Європі, заступник директора в ЦМФ ДП МВС України «Інформ-Ресурси» Володимир Черкас зазначив, що така ситуація є стандартною. Він запевняє, що відшліфована схема повернення викрадених у Європі машин місцевим незаконним «користувачам». Адже в ній приймають участь конкретні місцеві юристи.

Головний редактор газети «Місто» Ірина Жук опублікувала фото автомобіля і частково ухвали суду, яким передбачається повернення машини заявниці. Таке рішення було прийнято, не зважаючи на результати експертизи, за якою було встановлено, що номер кузова «перебитий», а за першим ідентифікаційним номером її розшукують. В базі Інтерпола ця автівка в угоні.   

 

Коментуючи ситуацію, Володимир Черкас вказав, що, на жаль, це лише яскравий приклад «віджиму» кримінальних автомобілів, коли залучається конкретний вінницький суддя та відомі адвокати. Таких ухвал, за його словами, виноситься десятки за місяць.

Чи відома «схема» силовикам? Чи є «важелі впливу» на ситуацію?.. Можливо. З іншого боку, якщо безпосередньо до відділу поліції ніхто не звертався із заявою про те, що є постраждалим через ухвалу суду, то і привід для розслідування мабуть відсутній.   

Макс Мельник

7 грудня, 2018