У Вінниці на Європейській площі створять «Лабіринт можливостей», щоб навчити вінничан як не стати жертвою торгівлі людьми

Новини Вінниці / У Вінниці на Європейській площі створять «Лабіринт можливостей», щоб навчити вінничан як не стати жертвою торгівлі людьми

Цьогоріч статус постраждалих від торгівлі людьми отримали троє вінничан. Загалом за сім років на Вінниччині офіційно визнано постраждалими від незаконної експлуатації 45 осіб, із яких 21 жінка та 24 – чоловіки. Про це розповіла начальник управління праці та сімейної політики Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Світлана Ярмоленко.

Цьогоріч статус постраждалих від торгівлі людьми отримали троє вінничан. Загалом за сім років на Вінниччині офіційно визнано постраждалими від незаконної експлуатації 45 осіб, із яких 21 жінка та 24 чоловіків. Про це розповіла начальник управління праці та сімейної політики департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА Світлана Ярмоленко.

За її словами, 29 вінничан постраждали від трудової експлуатації, 7 – від сексуальної, 6 – від жебрацтва. Крім того, на Вінниччині зафіксовано по одному випадку продажу дитини та вилучення органів. Найбільше серед мешканців регіону тих, які звернулися по допомогу в Росії, а також в Чехії та Білорусі. Також піддавалися знущанням вінничани в Італії, Україні, зокрема у зоні АТО та Криму, а також у Фінляндії, Індії, Німеччині, Польщі, Шрі-Ланці, Йорданії та Туреччині.

Аби привернути увагу містян та гостей Вінниці до проблеми торгівлі людьми, у понеділок, 30 липня, на Європейській площі буде проведено інформаційну акцію «Лабіринт можливостей».

 «Лабіринт можливостей» – це інсталяція, що буде складена у вигляді лабіринту з 254 картонних коробок  та 10 «станцій», де учасники даватимуть відповіді на запитання певного кейсу, що є втіленням історії реальної людини, яка потрапила в ситуацію торгівлі людьми. Таким чином, люди навчатимуться приймати правильні та зважені рішення, щоб не потрапляти до таких ситуацій», - каже представник Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» Христина Орлова.

Метою квест-лабіринту, що відбудеться з 14 по 17 год., є підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства. Його учасники зможуть дізнатися реальні історії вербування та знайти вихід із ситуацій небезпеки, змінивши своє ставлення до сумнівних пропозицій працевлаштування, а також перевірити власні знання щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном.