У Вінниці на пішохідному переході ледь не загинула дівчинка

Новини Вінниці / У Вінниці на пішохідному переході ледь не загинула дівчинка

Учора серед дня в мікрорайоні Вишенька під колеса легковика потрапила 10-річна дівчинка. Сталося це на проспекті Юності, навпроти магазину АТБ. Дитина переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу! Збив її автомобіль Ford Transit, за кермом якого був 30-річний мешканець Вінниці.

Учора серед дня в мікрорайоні Вишенька під колеса легковика потрапила 10-річна дівчинка. Сталося це на проспекті Юності, навпроти магазину АТБ. Дитина переходила дорогу по нерегульованому пішохідному переходу!

Збив її автомобіль Ford Transit, за кермом якого був 30-річний мешканець Вінниці. Водій розповів правоохоронцям, що «дитина раптово вийшла на нерегульований пішохідний перехід, і він не зміг уникнути наїзду». Певно, ці слова навряд чи виправдовують його, оскільки у денну пору у тому місці добре видно тих, хто переходить дорогу чи збирається це зробити. До того ж, вінницькі водії добре знають, що там завжди доволі жвавий пішохідний рух. Варто зауважити, що чимало пішоходів часто перетинають проспект Юності не по «зебрі».

Винен цей водій чи ні – незабаром з’ясовуватиметься у суді. Швидка доставила постраждалу дитину у лікарню. У неї – перелом гомілки.

Як повідомив відділ комунікації поліції Вінниччини, згаданий автомобіль на арештмайданчику. Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Винуватцю ДТП загрожує до 3-х років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо, що нещодавно біля Вінниці легковик Nissan Murano на смерть збив 68-річний подолянина, який з велосипедом по «зебрі» перетинав автодорогу. 


 

Юрій Ярмощук

8 серпня, 2018