У Вінниці на міжнародному фестивалі «Острів Європа» провели акцію на підтримку Сенцова

Новини Вінниці / У Вінниці на міжнародному фестивалі «Острів Європа» провели акцію на підтримку Сенцова

Сьогодні, 17 червня, третій день міжнародного фестивалю «Острів Європа», що проходить у Вінниці. Заходи літературного фесту відбуваються на open-air локаціях в різних точках міста. Його учасниками стали знакові літератори, молоді прозаїки та поети, перекладачі не лише з України, а й з-за кордону.

Сьогодні, 17 червня, третій день міжнародного фестивалю «Острів Європа», що проходить у Вінниці. Заходи літературного фесту відбуваються на open-air локаціях в різних точках міста. У ньому беруть участь знакові  літератори, молоді прозаїки та поети, перекладачі - не лише з України, а й з-за кордону.

У другий день фестивалю після емоційних виступів харків'ян Олега Каданова та Сергія Жадана, які читали власні твори на Майдані Незалежності, організатори та учасники заходу висловили свою підтримку українському режисеру Олегу Сенцову та іншим політв'язням, які незаконно утримуються в Росії.

«Олег Сенцов зараз бореться за те, щоб весь світ почув про кричущу проблему - порушення прав людей , які не вчинили жодного злочину, окрім як бажання бути вільними», - сказав директор фестивалю Олександр Вешелені.