У Вінниці на День Європи Порошенко, Гройсман і Моргунов згадали про вибір міста та держави

Новини Вінниці / У Вінниці на День Європи Порошенко, Гройсман і Моргунов згадали про вибір міста та держави

Сьогодні, 19 травня, Вінниця в одинадцяте з розмахом та помпезністю святкує День Європи. Крім іноземних делегацій, міністрів на свято приїхали і перші особи країни з дружинами.

Сьогодні, 19 травня, Вінниця в одинадцяте з розмахом та помпезністю святкує День Європи. Крім іноземних делегацій, міністрів на свято приїхали і перші особи країни з дружинами.

Відкриваючи свято, президент України Петро Порошенко повідомив, що підписав Указ про остаточне припинення участі України у статутних органах СНД.

«Ми зробили все можливе, щоб перетнути Рубікон, повертаючись до Європейського Союзу. Сьогодні я підписав відповідний Указ про відкликання всіх представників України з усіх статутних органів СНД. Нам там немає більше, що робити. Ми рухаємося разом в Європу. Ми маємо кожного дня рухатися у напрямку Європи, не лише у Дні Європи. Я твердо вірю в близьке європейське майбутнє України», - зазначив глава держави.

Петро Олексійович підкреслив, що вже багато років Вінниця є найбільш європейським містом Украни.

Колишній мер Вінниці, а сьогодні прем’єр-міністр України, Володимир Гройсман зазначив, що Дні Європи у місті святкуються давно.

«Сьогодні Вінниця стала одним з найкомфортніших місць України. Українці повинні жити краще, бо вони цього заслуговують. Ми готові важко працювати, щоб Україна не просто стала членом Європейського Союзу, а сильним його членом, з потужною армією, економікою, високими соціальними стандартами. Це - наше завдання», - зазначив Володимир Гройсман.

Водночас, вітаючи вінничан із Днем Європи, губернатор Вінниччині Валерій Коровій запропонував зробити Вінницю "європейською столицею" на один день.

«Сьогодні дійсно серце Європи б’ється ось тут у Вінниці. Враховуючи, що тут дипломатичне представництво, президент, прем’єр-міністр України, є пропозиція, щоб на сьогодні Вінницю назвати неофіційною європейською  столицею нашої України», - зазначив Валерій Коровій.