У Вінниці на базі Подільського зоопарку створять центр сімейного дозвілля

Новини Вінниці / У Вінниці на базі Подільського зоопарку створять центр сімейного дозвілля

Хоч Вінниця і не увійшла в цьому році в топ українських міст для туризму, туристичний напрям залишається одним із найбільш перспективних векторів розвитку Вінниччини. Тому в ОДА з метою розширення туристичного потенціалу регіону та області реалізують проєкт «Подільський зоопарк як центр сімейного дозвілля».

Хоч Вінниця і не увійшла в цьому році в "топ" українських міст для туризму, туристичний напрям залишається одним із найбільш перспективних векторів розвитку Вінниччини. Тому в ОДА з метою розширення туристичного потенціалу регіону та області реалізують проєкт «Подільський зоопарк як центр сімейного дозвілля».

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, ініціатором проєкту «Подільський зоопарк як центр сімейного дозвілля» виступила Вінницька обласна державна адміністрація, а замовником є  Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку ОДА.

Даний проєкт передбачає досягнення конкретних цілей:

- збільшення кількості туристів у Вінницькій області шляхом створення конкурентоспроможного туристичного продукту – центру сімейного дозвілля на базі зоопарку;

- створення в області умов для організації повноцінного сімейного відпочинку;

- сприяння збереженню і відтворенню в штучних умовах рідкісних та занесених до Червоної книги тварин та птахів;

- здійснення промоції туристичного потенціалу Вінницького регіону.

Наразі урядом вже затвержджено виділення коштів на розвиток зазначеного центру, адже ще у минулому році проєкт став одним із переможців конкурсного відбору, який проводили в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики — Підтримка регіональної політики України.

Відомо, що загальний обсяг фінансування проєкту становить 11,7 млн грн, з них 10,3 млн. грн. – кошти Євросоюзу, акумульовані у державному бюджеті. Решта – фінансовий ресурс місцевого бюджету та інші джерела.

Нагадаємо, конкурсний відбір здійснювався відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу, який затверджено постановою Кабінету міністрів від 16 листопада 2016 року № 827.