У Вінниці на аеродромі старого аеропорту відбудеться авіашоу (ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці на аеродромі старого аеропорту відбудеться авіашоу (ВІДЕО)

Два дні, 14 та 15 липня, на Вінницьких Хуторох в небі над старим аеропортом триватиме авіашоу радіокерованих літаків. Федерація авіамодельного спорту у місті організовує чемпіонат України з авіамодельного спорту.

Два дні, 14 та 15 липня, на Вінницьких Хуторох в небі над старим аеропортом триватиме авіашоу радіокерованих літаків. Федерація авіамодельного спорту у місті організовує чемпіонат України з авіамодельного спорту. Про це йдеться у сюжеті ТРК «ВІНТЕРА».

Під час змагань судді оцінюватимуть схожість моделей із прототипом, майстерність керування, швидкість, звук двигуна і навіть дим, який випускає міні літак. Стало відомо, що про участь у чемпіонаті заявили 30 авіамоделістів.

За словами голови федерації авіамодельного спорту Ігоря Преподобного, цей спорт недешевий. Сума за копію повітряного судна може коливатись від кількох тисяч до десятків тисяч доларів.


“Захоплюються цим видом спорту не багато, бо є вимоги до спортсменів - гарний зір, реакція, вміння передбачати вітер, політ. Ми виховуємо операторів безпілотних апаратів, а це корисно не лише на фронті, а й у сільському господарстві,” – сказав Ігор Приподобний.