У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)

Майже опівдні 10 червня перед будівлею Вінницької облради та облдержадміністрації розпочалася пікет-літургія священиків та вірян УПЦ МП. У заході прийняли участь понад дві сотні вінничан.

Майже опівдні 10 червня перед будівлею Вінницької облради та облдержадміністрації розпочалася пікет-літургія священиків та вірян УПЦ МП. У заході прийняли участь понад дві сотні вінничан.

Організатори називають акцію молитовним стоянням проти потурання обласною владою «церковного рейдерства». На плакатах учасники стояння критикували позицію Вінницької ОДА, яку вони не поділяють, щодо невтручання у процес проведення зборів релігійних громад та їх перехід до ПЦУ, оскільки разом з тим релігійні громади отримують право і на храм.

Молитовне стояння було заплановано на 12.00. Саме у цей час на сходах адмінбудівлі стояв заступник голови ОДА Олександр Крученюк. І більше нікого. Десятки вірян у затінку чекали на священників. Більшість очільників області зранку супроводжують прем’єр-міністра В. Гройсмана, який інспектує ремонт доріг в регіоні, тощо.

Колона зі святими отцями підійшла з боку Майдану Небесної Сотні приблизно о 12.15. Саме з їх приходом почалася акція.

Сотні присутніх поділяють думку про неправомірні дії інших православних, які хочуть приєднатися до ПЦУ, та переконані, що лише Московський патріархат є канонічним. До речі, з’явилися на молитовному стоянні і плакати з критикою директора департаменту по справам релігій та національностей І. Салецького, структура якого займається юридичним оформленням усіх релігійних громад.

 

Новини Вінниці / У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Вінниці Московський патріархат на сходах ОДА співав молитви (ФОТО, ВІДЕО)
Олег Верлан

10 червня, 2019