У Вінниці модернізували партію вертольотів для української армії

Новини Вінниці / У Вінниці модернізували партію вертольотів для української армії

Українські військові отримали близько десяти вертольотів Мі-2МСБ-В, які модернізували фахівці ДП «Вінницький авіаційний завод». Їх можна використовувати для різних цілей – пошуку, евакуації поранених тощо. Планується, що на них, зокрема, тренуватимуться курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, а також удосконалюватимуть навички льотчики військових частин. Вартість їх експлуатації у кілька разів менша, ніж, скажімо, Мі-8.

Українські військові отримали близько десяти вертольотів  Мі-2МСБ-В, які модернізували фахівці ДП «Вінницький авіаційний завод». Їх можна використовувати для різних цілей – пошуку, евакуації поранених тощо. Планується, що на них, зокрема, тренуватимуться курсанти Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, а також удосконалюватимуть навички льотчики військових частин. Вартість їх експлуатації у кілька разів менша, ніж, скажімо, Мі-8. Про це повідомляє інтернет-ресурс Військовий навігатор України

Ці вертольоти створюють, використовуючи корпус Мі-2. Його «начиняють» новим обладнанням й пристроями, що виробляються в нашій країні. Двигуни, потужністю 465 к. с., надходять з АТ «Мотор Січ». До речі, на створених у Вінниці вертольотах можна підніматися на висоту 7 км. 


 

Юрій Ярмощук

5 червня, 2018