У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)

Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)

Третю годину у Вінниці власники квартир «Європейського кварталу», що на Старому місті перекривають рух транспорту на вулиці Соборній. Протестувальники налаштовані радикально і не збираються розблоковувати дорогу, до поки не приїде забудовник, або представник забудовника. Хтось із фірми, яка зводить будинки на вулиці Покришкіна начебто прибуде на зустріч о 15 годині. Принаймні це повідомив активістам директор Департаменту інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян, який вийшов на перемовини із людьми.

Близько трьох годин у Вінниці власники квартир «Європейського кварталу», що на Старому місті перекривали рух транспорту на вулиці Соборній. Протестувальники налаштовані радикально і не збираються відступати до поки не приїде забудовник, або представник забудовника. Хтось із фірми, яка зводить будинки на вулиці Покришкіна начебто прибуде на зустріч о 15 годині. Принаймні це повідомив активістам директор департаменту інвестицій Вінницької міської ради Віталій Погосян, який вийшов на перемовини із людьми.

Зазначимо, вперше люди перекривали рух по Соборній та Оводова об 11-ій годині, але лише на 15 хвилин. Потім вони спробували знайти підтримку у влади. Але у відносинах забудовника та мешканців, які підписали договори, органи місцевого самоврядування навіть не є учасником домовленностей. Мешканці знову вийшли на пішохідний перехід. Їхня акція тривала до 14.30.

За словами В. Погосяна, який вийшов до активістів від міськради, щоб знайти порозуміння, потрібно дізнатися, чи виконав забудовник технологічні умови прописані в інвестиційному договорі. В іншому разі міська рада, як четверта сторона інвестиційного договору, матиме право подати його до суду. Однак до такого «розгортання подій» не готові вінничани, які придбали квартири на Покришкіна. Адже у такому випадку рахунки забудовника будуть заморожені, а вони надалі залишаться із своїми проблемами сам-на-сам. Тим більше буде призупинено будівництво тих секцій, які нині зводять і на які чекають інші люди.

Водночас  більшість вінничан не підтримують сьогоднішніх мітингарів, адже через їх «приватну проблему» заручниками стало все місто. Вінниця зупинилася у заторах, рух громадського у бік залізничного вокзалу призупинено, містянам доводиться йти пішки.

В заторах через акцію на Соборній опинилася і вулиця Театральна. Представникам влади вдалося телефоном домовитися зі забудовником про зустріч на 2 листопада. Дізнавшись про певний прогрес, мешканці проблемних будинків розійшлися. 

Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)Новини Вінниці / У Вінниці мітингувальники тримали заблокованим рух центром близько 3 годин. Місто у заторах (ФОТО)