У Вінниці майстра віконних справ підозрюють у масштабному шахрайстві

Новини Вінниці / У Вінниці майстра віконних справ підозрюють у масштабному шахрайстві

Вінницькі правоохоронці викрили чоловіка, який удавав себе за «майстра віконних справ». Підприємливий вінничанин розповсюджував рекламні оголошення, а коли по ним зверталися, брав аванс. Самих вікон довірливі клієнти чекали кілька місяців, а потім почали звертатися до поліції. За приблизними підрахунками, чоловік привласнив понад 100 тисяч гривень.

Вінницькі правоохоронці викрили чоловіка, який удавав себе за «майстра віконних справ». Підприємливий вінничанин розповсюджував рекламні оголошення, а коли по ним зверталися, брав аванс. Самих вікон довірливі клієнти чекали кілька місяців, а потім почали звертатися до поліції, звинувачуючи постачальника у шахрайстві. За приблизними підрахунками, через невиконані обіцянки чоловік привласнив понад 100 тисяч гривень.

Як повідомляють у Вінницькій місцевій прокуратурі, «підприємливий» громадянин під офіс орендував кімнату, де й приймав клієнтів. Зі знанням справи він пропонував містянам, переважно похилого віку, послуги по виготовленню та встановленню металопластикових вікон і дверей за цінами нижче ринкових.

Аби демпінг не викликав сумнівів у клієнтів, «підприємливий» чоловік виїжджав «на місце» для необхідних вимірів та у помешканні ошуканих укладав договір «про надання послуг». Все виглядало максимально пристойно. Люди передавали кошти та чекали виготовлення вікон і дверей. Коли через кілька місяців втомлювалися чекати, починали шукати «майстра», імпровізований офіс якого до того часу вже «переїхав».

Слідчим відомо про 14 фактів сплати авансу і невиконання робіт. Загалом вінничанам нанесено збитків на суму більше 100 тисяч. «Майстра» правоохоронці знайшли.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 і 2 ст. 190 КК України (шахрайство), що передбачає накладення штрафу у розмірі до 1700 грн, виправні роботи на строк від 1 до 2 років, обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років.

Макс Мельник

23 березня, 2019