У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву

Новини Вінниці / У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву

Церемонія складання урочистої клятви ліцеїстами Тульчинської загальноосвітньої школи–ліцею з посиленою військово–фізичною підготовкою провели на День захисника України у штабі Військово-повітряних сил.

Церемонія складання урочистої клятви ліцеїстами Тульчинської загальноосвітньої школи–ліцею з посиленою військово–фізичною підготовкою провели на День захисника України у штабі Військово-повітряних сил. За вірність військовій присязі, бездоганну військову службу та з нагоди свята кращі з кращих військовослужбовців отримали відзнаки начальника Генштабу за досягнення у військовій службі та почесними грамотами облдержадміністрації та облради. 

Урочиста церемонія розпочалася з того, що ліцеїст Олександр Далекий зачитав текст клятви у присутності повного складу закладу та офіцерів штабу ВПС. Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій привітав ліцеїстів зі складанням урочистої клятви та зазначив, що сьогодні людина в погонах — це символ честі та патріотизму.

«Протягом останніх 4 років наша держава і українське військо зазнали чималих змін. Ситуація в державі непроста, але героїзм наших захисників дає можливість людям почуватися впевнено. Сильною держава є тільки тоді, коли має сильне військо. Захисник України — це не лише чоловік. Приємно зазначити, що п’ятдесят тисяч жінок сьогодні несуть службу в Збройних Силах Украіни», — наголосив голова облдержадміністрації. 

Благословення та освячення юні ліцеїсти отримали від капелана штабу Повітряних Сил Збройних Сил України отця Віктора.

Також прокоментував подію і заступник голови ОДА Ігор Івасюк.

«Сучасні виклики та зміни у законодавстві потребують від нас швидкої зміни та реакції. В цьому сенсі питання освіти має ключове значення, починаючи від дошкілля, завершуючи українською наукою. На даний час нам потрібно зробити все можливе заради того, щоб освіта почала продукувати якість, яка в подальшому стане основою подальших позитивних змін в нашій країні. А для цього ми повинні створити освітні заклади, які будуть насамперед якісно готувати конкурентну молоду людину з відповідними знаннями», - вказав Ігор Дмитрович.

За його словами, ідея створення такого ліцею – «це саме та відповідь на виклики, які постають перед нами сьогодні».

«Відрадно, що зазначене рішення було спільним та підтримано як керівництвом обласної державної адміністрації, так і обласної ради. Тепер обдаровані діти зі всієї області, особливо з сільської місцевості, будуть мати можливість отримувати якісні знання. В свою чергу в подальшому це дасть їм можливість вступити у найкращі вищі військові заклади України, а в загальному підвищити рівень конкурентноспроможності нашої молоді», - налогосив І. Івасюк.

Новини Вінниці / У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву Новини Вінниці / У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву Новини Вінниці / У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву Новини Вінниці / У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву Новини Вінниці / У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву Новини Вінниці / У Вінниці майбутні військові дали урочисту клятву
Олеся Рудницька

14 жовтня, 2018