У Вінниці лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко заявив про президентські амбіції та завершення війни на Донбасі після обранні нового голови держави

Новини Вінниці / У Вінниці лідер «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко заявив про президентські амбіції та завершення війни на Донбасі після обранні нового голови держави

Голови «Громадянської позиції» та «Альтернативи» А. Гриценко и Є. Фірсов 10 травня у Вінниці заявили про своє об’єднання. Далі вони разом «будуватимуть» політичну кар’єру. На зустрічі з місцевими журналістами перший кілька разів наголошував на тому, що за останніми рейтингами по рівню довіри посідає другу стрічку та беззаперечно перемагає у «фіналі» президентської передвиборчої кампанії, а другий – на відповідності Анатолія Степановича певним критеріям та створенні потужної фракції у майбутній ВР.

Голови «Громадянської позиції» та «Альтернативи» А. Гриценко и Є. Фірсов 10 травня у Вінниці заявили про своє об’єднання. Далі вони разом «будуватимуть» політичну кар’єру. На зустрічі з місцевими журналістами перший кілька разів наголошував на тому, що за останніми рейтингами по рівню довіри посідає другу стрічку та беззаперечно перемагає у «фіналі» президентської передвиборчої кампанії, а другий – на відповідності Анатолія Степановича певним критеріям та створенні потужної фракції у майбутній ВР.

Фактично всі політики визнають, що Вінниця сьогодні є знаковим містом. Саме тут Петро Порошенко навесні 2014-го заявив про бажання балотуватися і був обраний президентом. Можливо, тому певні заяви вважаються фартовими. Хоча сам А. Гриценко не дав чіткої відповіді щодо вибору міста.

«Не треба шукати підтексту. Іноді банан – це лише банан», - запевнив політик.  

Він зазначив, що зібрав актив з Вінниччини, Житомирської та Хмельницької областей для спілкування, а також прочитає лекцію про національну безпеку студентам ВНТУ.

«Альтернативою» об’єднання навколо Гриценка не обмежиться. Сам політик чітко сформулював, що має на меті зібрати «здорові опозиційні сили», аби розраховувати на їхню підтримку через 11 місяців на президентських виборах, а потім бути гідно представленим у парламенті. У позачергові вибори до будь-якої гілок влади політик не вірить. Окреслив він і партії, з лідерами яких йдуть перемовини.

«Це «Самопоміч», «Народний контроль», «Демальянс», «Рух нових сил», Європейська партія, «Сила людей», громадянський рух «Хвиля» Чумака, окремі депутати, наприклад «єврооптимісти», - вказав Анатолій Степанович.  

А. Гриценко часто наголошував на тому, що сприятливі дані рейтингів вказують на підтримку українців, критикував політику Петра Порошенка в оборонній сфері та зовнішній політиці, а також пояснив, що союз з Юлією Тимошенко неможливий через те, що вона вже заявила про намір балотуватися та не збирається об’єднуватися з будь-ким.

Серед основних посилів політика були боротьба з корупцією, прийняття законів про імпічмент президенту, відповідальність депутатів за порушення, а до самих парламентських виборів він ще збирається скасувати обрання на мажоритарних округах. На думку лідера партії, це провокує підкуп виборців.

Більш того, А. Гриценко заявив, що багатьом нинішнім висопосадовцям слід бути готовими до репресій. Деякі з них, за словами політика, «будуть сидіти». Про кого мова, він не вказав, але натякав на оточення президента.

У разі обрання президентом політик пообіцяв відмінити призов до лав армії, а щодо війни на Донбасі, то він вказав на існування певного плану мирного урегулювання, який передбачає введення миротворчого контингенту, поліцейської та юридичної місій. Нібито такий «пакет ООН» лежить на столі у очільників держав.

Але у Росії та на Заході, за словами політика, чекають виборів, щоб починати реалізовувати план з тим, хто перебуватиме при владі наступні 5 років, оскільки при оптимістичному прогнозі реалізація триватиме три роки. Раніше Анатолій Степанович про це вже казав, хоча ніхто його слова не підтвердив.

Варто зазначити, що візит А. Гриценка й Є. Фірсова зацікавив як деяких представників влади і близьких до неї фахівців, так і місцевої опозиції. Наприклад, на брифінгу для журналістів були депутатка міськради від «Батьківщини» Ганна Давиденко та один з лідерів «партії пенсіонерів» Петро Гандурський.

Іншими словами Гриценко підкреслив, що активно включився у «перегони» та збирає команду. Про джерела фінансування він промовчав. Політик запевнив, що є «борцем» з олігархами, тому мабуть не розраховуватиме на їхні статки.