У Вінниці колишні міліціонери знову збираються на мітинг, пікетуватимуть Пенсійний фонд та ДВС

Новини Вінниці / У Вінниці колишні міліціонери знову збираються на мітинг, пікетуватимуть Пенсійний фонд та ДВС

Цього тижня Вінниця мітингує. Так, 15 травня у місті під будівлею облради відбулося два протести. Першими у черзі були представники політпартій, які вимагали новий закон про вибори, другими на пікет вийшли пенсіонери вимагати «європейські пенсії». Вже завтра, 17 травня» на протест планують вийти колишні міліціонери, які вимагають перерахунок пенсій відповідно до грошового забезпечення поліції.

Цього тижня Вінниця мітингує. Так, 15 травня у місті під будівлею облради відбулося два протести. Першими у черзі були представники політпартій, які новий закон про вибори, другими на пікет вийшли пенсіонери закликаючи дати їм «європейські пенсії». Вже завтра, 17 травня», на протест планують вийти колишні міліціонери, які вимагають перерахунку пенсій відповідно до грошового забезпечення поліції.

Свою акцію екс-працівники ОВС проведуть біля «Книжки». Учасники мирної акції протесту планують завітати до обласного управління Пенсійного фонду та виконавчої служби, аби дізнатися чому не виконуються рішення судів про перерахунок пенсійних виплат. Про це NaПарижі розповів один із організаторів пікету колишній міліціонер з Літина Станіслав Чернявський.

«Попередньо до Вінниці з районів області на мітинг приїде до трьохсот ветеранів та пенсіонерів органів внутрішніх справ. На сьогодні є майже 500 рішень судів про перерахунок пенсій колишнім міліціонерам і вони вступили в законну силу. Але вони чомусь не виконуються. Пенсійний фонд подає рішення на апеляцію, не зрозуміло позицїя і виконавчої служби. Вимога одна - негайне перерахування пенсій», - наголосив Станіслав Чернявський.

Нагадаємо, колишні міліціонери вимагали прирівняти їх пенсії до теперішніх зарплат поліцейських більше року. Періодично вони влаштовували мітинги, то під ОДА, то під управлінням Пенсійного фонду. Щоб добиватися свого, пенсіонери їздили на протести до столиці. Згодом уряд підвищив пенсії силовикам.